Uygulama Güvenliği Ne Boyutta: Gerçekten Güvende Miyiz

Technology, online and mobile lifestyle concept. Enthusiastic, happy smiling asian woman holding smartphone both hands and tilt phone to pass level, playing racing game amused.

Bugünlerde çok fazla tartışılan uygulama güvenliği yeni bir boyuta ulaştı. Yapılan bir araştırma her şeyi ortaya koydu. İşte merak edilen tüm detaylar.

Akıllı telefon kullanan herkes bir şekilde uygulamalara yer veriyor. Bunlar sayesinde günlük hayat daha kolay bir hale geliyor. Mesela Facebook ve WhatsApp ile iletişim kurabiliyoruz. Aynı zamanda Slack gibi uygulamalarla iş hayatı daha kolay hale gelebiliyor.

İtalya Bologna Üniversitesi ve University College London üniversiteleri tarafından yapılan bir araştırma aslında işin o kadar masum olmadığını gösteriyor. Uygulama sistemleri tarafından kaydedilen veriler bizi tehlikeye atabiliyor. Bu konuda ilginç bir araştırma yapıldı.

Uygulama güvenliği tehlike altında

Bilim insanları ve araştırmacılar tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Track Advisor isminde bir uygulama geliştirildi. Bu uygulama sadece 2 hafta deneklere kullandırıldı. Bu kullanım esnasında onların konum verilerini açması talep edildi.

uygulama güvenliği

Yaklaşık olarak 2500 kişi ile yapılan bu test sonucunda ortaya son derece ilginç bilgiler çıktı. Buna göre konum verileri üzerinden onların sosyo ekonomik durumları ve etnik kökenleri bile bulunabiliyor. Hatta hangi dine mensup oldukları gibi çeşitli detaylar ortaya çıkıyor. Üstelik bütün bu veriler sadece konum paylaşımı ile elde edildi.

Yapılan çalışmalarda konum verisi dışında herhangi bir veri alınmadı. Diğer bilgiler elde edilseydi muhtemelen çok daha fazla bilgi alınacaktı. Peki siz uygulamalar konusunda güvende olduğunuzu düşünüyor musunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version