Uygulama Durduruldu Hatası Nasıl Çözülür?

Uygulama durduruldu hatası neden kaynaklanır, nasıl çözülür? İşte uygulamanın durduk yere kapanma sorununu çözebilecek çözümler!

Uygulama durduruldu hatası yüzünden uygulamalarınızı kullanmakta sorun mu yaşıyorsunuz? Bu hata, birden fazla sebepten kaynaklı olabilir. WhatsApp, Facebook, Twitter, Istagram ya da başka bir uygulama olmasının önemi yoktur. Küçük bir mobil oyunu çalıştırırken bile bu hata ile karşılaşmak mümkündür.

Nasıl ki hatayı almanın birden fazla nedeni varsa hatayı çözmenin de birden fazla yolu bulunuyor. Aşağıda sıralanan çözüm önerilerini uygulayarak sorunu çözebilirsiniz.

Uygulama Durduruldu Hatası - 1

Uygulama Durduruldu Hatası İçin Çözüm Yolları

Yukarıdaki yöntemler, uygulama durduruldu hatası için önerilebilecek en etkili çözüm yollarıdır. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan adım adım öğrenebilirsiniz.

1. Uygulamayı Güncelleme

Tüm uygulamaların iyi çalışabilmesi için güncel olması gerekir. Bu nedenle sorunun uygulamanın güncel olmamasından kaynaklı olma ihtimali üzerinde durmak, sorunu çözüme kavuşturabilir.

2. Uygulama Verilerini Temizleme

Uygulama verilerini temizlemek, bu sorunu çözmenize yardımcı olabilir. Bir uygulamanın verilerini temizlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

3. SD Kartını Kontrol Etme

Bu hata bazen de bozuk bir SD kartından kaynaklı olabiliyor. SD kartı bozuk olduğunda bu kartın üzerine yazılan uygulamaların tümünde bu tür hatalara maruz kalınabilir.

Hatanın SD kartından kaynaklı olup olmadığını öğrenmek için SD kartını çıkartmanız ve kapanan uygulamayı açmayı denemeniz yeterli olacaktır.

4. Uygulamayı Silip Yükleme

İlk iki çözüm önerisi işe yaramadıysa uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.

5. Telefonu Kapatıp Açma

Uygulamayı silip yeniden yüklemeye benzer şekilde telefonu kapatıp açmak da sorunu çözmede etkili olabilir. Telefonunuz uzun bir süredir açıkça bunu yapmanız çok daha büyük öneme sahiptir. Bununla birlikte telefonunu birkaç günde bir birkaç dakikalığına kapatmak, çeşitli sorunların meydana gelmesini önlemeye yardımcı olabilir.

6. Telefonu Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

Yukarıdaki çözümlerin hiçbiri size yardımcı olmadı mı? Son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce bütün verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.

Fabrika ayarlarına sıfırlama, tabiri caizse telefonunuzu ilk günkü haline döndürür. İçindeki tüm verileri sıfırlar. Bu nedenle yedek almak çok önemlidir.

Exit mobile version