Unity 1000’den Fazla Çalışanını İşten Çıkarıyor

Unity yeniden işten çıkarmaya gidiyor. Şirket, bu sefer iş gücünün yaklaşık olarak dörtte birini çıkarmayı planlıyor.

Unity 1000'den Fazla Çalışanını İşten Çıkarıyor

Oyun dünyasının önemli isimlerinden biri olan Unity, 1000’den fazla çalışanını işten çıkarmayı planlıyor. Şirket, bu hamleyi kâr elde etmeye devam etmek amacıyla yapmak istiyor.

Bu işten çıkarma planı, oyun motorunu kullanan geliştiricilere yönelik getirilen tartışmalı ücretlendirmeyi ve daha sonra kısmen geri adım atarak yaşanan büyük sarsıntıdan sonra ortaya çıktı.

Unity 1.800 Çalışanını İşten Çıkarmayı Planlıyor

The Wall Street Journal tarafından aktarılan bilgilere göre Unity’nin planları arasında bin 800 çalışanını işten çıkarmak var.

Unity, kasım ayında, şirketin başlattığı yeni bir sürecin bir parçası olarak 265 kişiyi işten çıkarmıştı. Şirket ayrıca dünya çapında 14 ofisini kapatmıştı. Mayıs 2023’te yaklaşık 600 çalışanının işine son vereceğini duyurmuştu. 2020 yılında ise 500’den fazla kişi işten çıkarılmıştı.

Şirket, geçen yıl geliştiricilerden oyun kurulumuna bağlı olarak belirli miktarda ücret alma planını açıklamış ancak bu karara yoğun tepkiler gelmişti. Daha sonra bu kararda geri adım atılarak birtakım önemli tavizler verildi.

Unity, 2022 yılı için rekor kâr açıklamasından sonra son üç çeyrekte gelir tahminlerini karşılayamadı. Bu nedenle şirket, başlatılan yeni sürecin daha sade, daha güçlü ve daha hızlı büyüyen bir şirket olmaya yardımcı olacağına işaret etti.

Geçen yıl oyun satışlarının pek beklendiği gibi bir tablo çizmemesi nedeniyle bu sektörde işten çıkarmaların yaşandığı tek şirketin Unity olmadığını belirtmek gerekiyor. Unity’nin yanı sıra daha pek çok şirket, çalışan sayısını önemli miktarda azalttı.

Exit mobile version