Unexpected Store Exception Hatası Nasıl Çözülür?

Unexpected Store Exception hatası için hangi çözüm yoluna başvurulmalıdır? Bu çözüm yollarını uygulayarak sorunu giderin.

Unexpected Store Exception hatası mı alıyorsunuz? Mavi ekran hataları ile karşılaşmak, Windows kullanıcıları için oldukça kötü bir deneyimdir. Bu hatalar aniden ortaya çıkar ve devam eden işlemlere bir anda son verilir. Bu da genellikle veri kaybı ile sonuçlanır.

Bu sorun da Windows kullanıcılarının büyük bir kısmının başına geliyor. Sorun her ne kadar kritik öneme sahip olsa bile düzeltmesi imkânsız değildir.

Unexpected Store Exception Hatası İçin Çözüm Yolları

Bu hata ile karşılaşıldığında başvurulabilecek en iyi çözüm odaklı yöntemler bu şekildedir. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Unexpected Store Exception Hatası İçin Çözüm Yolları

1. Sürücüleri Güncelleme

Bu sorunun en yaygın nedenlerinden biri, sürücülerin güncel olmamasıdır. Başlangıç olarak sürücüleri güncelleyebilirsiniz. Sürücüleri manuel olarak güncellemek size çok zahmetli geliyorsa driver güncelleme programlarını kullanabilirsiniz.

2. SFC Taraması Yapma

Sistem Dosyası Denetleyicisi, Windows’un yeni sürümlerinde yerleşik olarak gelen bir araçtır. “SFC taraması” olarak da bilinir. Bozuk sistem dosyaları başta olmak üzere birçok sorunu hızlıca düzeltmek için başvurulabilecek en etkili yöntemlerden biridir.

Bu aracı kullanmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

3. Virüsten Koruma Yazılımlarını Devre Dışı Bırakma

Virüsten koruma yazılımları bazen sistemin düzgün bir şekilde çalışmasının önünde engel oluşturabilir. Kullandığınız üçüncü taraf bir antivirüs yazılımı varsa bunu geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

4. Disk Denetlemeyi Çalıştırma

“chkdsk” komutunu kullanarak disk sorunlarını belirleyebilir ve bu sorunları çözüme kavuşturabilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için şu adımları takip edin:

5. İşletim Sistemini Güncelleme

Yukarıdaki yöntemlerden hiçbiri işe yaramazsa son olarak Windows işletim sistemini güncellemeyi deneyebilirsiniz. Bu, mevcut hataların düzelmesini sağlayabilir.

Exit mobile version