Ücretsiz VST Fırtınası

İngiltere”nin en saygın müzik teknoloji portallarından birisi olan Music Radar”ın yaptığı araştırmada yer alan, sanal dünyanın en çok beğenilen bazı ücretsiz VST”lerini sizler için derledik
 

İnternetin en büyük ilgi çeken özelliklerinden birisi, kuşkusuz ücretsiz içeriğe ulaşımın dünya tarihinde hiçbir zaman olmadığı kadar kolay ve hızlı olması. ücretsiz oyunlar, küçük ama işlevsel yazılımlar, bir çok müzik grubu ve sanatçının ücretsiz yayınladıkları albümler, sinema sitelerinde legal olarak ücretsiz sunulan kaliteli filmler, kitaplar, dergiler, çizgi roman ve tabi ki bizleri çok ilgilendiren sanal enstrümanlar… Her 6 ayda bir düzenlenen katılımcı oylamalarıyla Music Radar portalının düzenlediği en kaliteli ücretsiz VST”ler araştırması bu sene de yoğun bir ilgiyle karşılandı. Sitenin ücretsiz olarak basına sunduğu araştırmanın sonuçlarını sizler için Sound Dergisi olarak derliyoruz . Derlememizde synthler”den, mastering cihazlarına, gitar yazılımlarından, EQ”lara kadar farklı VST”ler yer alıyor. İsterseniz sözü fazla uzatmadan bu kapsamlı listeye bir göz atalım:
 
ücretsiz VST Fırtınası
De la Mancha FFMF
Ses sentezlemeyi kaliteli ve kullanışlı bir arabirimle sunan İngiliz De la Mancha firmasının FFMF VST”sinde tüm envelope, algoritma ve işlemler göze hoş gelen ve daha da önemlisi rahat anlaşılabilen bir görselliğe sahip. VST”de aynı zamanda distortion, low pass filter, delay ve arpeggiator de bulunuyor. Yazılımı http://www.delamancha.co.uk/FMMF.htm adresinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
 
 
QuikQuak UpStereo
Loudness savaşlarına siz de ücretsiz bir şekilde katılmak isterseniz buyurun QuikQuak”ın UpStereo yazılımına. UpStereo hem stereo imaj hem de loudness konusunda tasarımı sayesinde kolay bir müdahale imkanı sağlıyor. www.QuikQuak.com adresinden firmanın diğer ücretsiz synth ve enstrüman yazılımlarına da ulaşmak mümkün.
 
NU Softing daHornet
Synth fanatikleri arasında adeta bir kült klasik haline gelmiş EDP Wasp”ın uzun süredir ücretli olarak satılan ama artık ücretsiz olarak kullanıcılara sunulan soft synth versiyonu, kulaklara analog synth”lerden beklediğimiz tınıları dolduruyor. Filtre ve envelope katları son derece doyurucu olan bu yazılımda keşfedilmeyi bekleyen bir çok sır bulunuyor. VST, http://nusofting.liqihsynth.com/freeplugins.html adresinde sizleri bekliyor.
 
 
Magnus Jonsson Ambience Reverb
Sıradaki ücretsiz VST”miz bir reverb. Uzun süredir ücretsiz olarak ulaşabildiğimiz Ambience, hala en rahat kullanılan ve kaliteli logaritmaya sahip reverb”lerden birisi. İçinde son derece kullanışlı preset”ler de barındıran Ambience, kesinlikle atlanmaması gereken bir VST. http://magnus.smartelectronix.com/#Ambience adresinden ücretsiz sürümü indirebilirsiniz.
 
LePou Gitar Amp Yazılımları
ülkemizde de hemen tüm kayıtlarda özellikle mix”i desteklemek için kullanılan gitar yazılımlarına LePou firmasından ücretsiz bir destek geliyor. Marshall, Fender gibi vintage markaların çeşitli modellerinin yanı sıra yazılımcının kendi sevdiği daha sert amplifikatörler de sitede mevcut. VST olarak tüm modeller bulunuyor. MAC kullanıcıları için de büyük çeşitlilik yer alıyor. Siteye ve yazılım amplifikatörlere http://lepouplugins.blogspot.co.uk adresinden ulaşabilirsiniz.
 

 
 
Voxengo Span
Karşınızda seste bir değişiklik yapmayan ama var olan ses dosyalarınızın görsel olarak analizini yapan bir yazılım. En başarılı ücretsiz yazılımlardan biri olan Span, tüm ses spektrumunu detaylı bir şekilde inceleyebiliyor ve frekans dağılımındaki dengesizlikleri çok belirgin şekilde iletebiliyor. Yazılıma http://www.voxengo.com/product/span adresinden ulaşabiliyorsunuz.
 

LSR Audio LVL Meter
Yazılımınıza vintage bir hava katmak ve yoğun çalışma ortamınıza görsel bir ekleme yapmak istiyorsanız LSR Audio LVL Meter”ı seçebilirsiniz. Bildiğimiz VU Meter mantığının bilgisayar ortamındaki hali olan LSR, peak durumunda kırmızı ışıklar çakarak bize uyarıda da bulunuyor.

http://www.lsraudio.com/lvlmeter.html
 

 

Camel Audio Camel Crusher
Son derece kolay kullanıma sahip ama dominant karakterli bir yazılım. Drive ve kirli ton yaratımında Camel Audio”nun başarılı algoritması sayesinde geniş bir drive tonu yakalamak mümkün. özellikle temiz çalınmış gitarlara efekt vermekte, distort vokal yaratımlarına ve kirli davul partisyonlarının ortaya çıkartılmasında kaçırmayın deriz.

http://www.camelaudio.com/camelcrusher.php
 

Illformed Glitch
Yıllar içinde gelişen ve son sürümüyle sequencer bazlı bir efekt yazılımına dönüşen Glitch, şarkılarınızı seçili kısımlarını parçalayıp ritmik paternler haline getiren ve parçalardan bir bütün yapan müthiş bir yazılım. Dergimizin bazı sayılarında ev stüdyosu yazılarını da yazan Mehmet Yaranona”nın büyük maharetle kullandığı bu yazılımı kesinlike kaçırmayın diyoruz.

http://illformed.org/plugins/glitch/
 

 
Amplitube 3 Free
En meşhur gitar yazılımlarından Amplitube”un en yeni ve ücretsiz sürümüyle gitaristlere gün doğuyor. Kromatik dijital akort cihazı, 9 gitar pedalı, 5 farklı kabin, 4 amplifikatör, 3 mikrofon ve 2 de rack, biz gitar fanatiklerinin emrine amade. Bizce bu yazıyı okuduğunuz andan itibaren http://www.ikmultimedia.com/products/amplitubecs adresine tıklayıp indirmeye başlayın. Durmayın!
 

 

Exit mobile version