Gençlere Özel Ücretsiz Müzekart Veriliyor!

Gençlere özel ücretsiz müzekart verilmeye başlanıyor. Bu kartlar 1 Temmuz-1 Ekim 2022 tarihleri arasında geçerli olacak.

18 ila 25 yaşlarındaki gençlere ücretsiz müzekart dağıtılacağı duyuruldu. Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından faaliyetlerine başlatılan Genç Ne Sever platformunun tanıtımında açıklamada bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, gençlere özel fırsat hakkında açıklamada bulundu.

Bakan Kasapoğlu, 18 ile 25 yaş aralığındaki gençlere müzelere ücretsiz girmelerine imkân veren “Müzekart GNS” verileceğini söyledi. Kasapoğlu’nun açıklamasına göre kartlar “gencnesever.com” web sitesi üzerinden alınabilecek.

Müzelere ücret ödemeden girmek için 18 yaşından gün almak ve 25 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 18-25 yaşlarındaki her gencin başvuru yapma hakkı bulunuyor.

Başvuru şartları eğer karşılanıyorsa üye olunduğu andan itibaren gençler Müzekart GNS’yi kullanmaya başlayabilir. Kart, 1 Temmuz 2022 ile 1 Ekim 2022 tarihleri arasında geçerli olacak. Bu tarihler arasında herhangi bir gün gençler ücretsiz olarak müzeleri gezebilecek.

Her genç sadece bir tane Müzekart GNS alabiliyor. Bununla birlikte aynı müze ve ören yerine en fazla iki defa girebiliyor. İlk giriş ile ikinci giriş arasında ise en az 3 saat olması gerekiyor.

Ücretsiz Müzekart Nasıl Alınır?

Ücretsiz Müzekart Nasıl Alınır?

Müzekart GNS almak için muzekartgns.com adresine gitmeli ve “Kayıt Formu” kısmında istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde vermeniz gerekiyor. Bu bilgiler daha sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemi üzerinden kontrol ediliyor. Son aşamada ise başvuran kişinin belirttiği e-posta üzerinden bilgilendirme yapılıyor.

Müzekart GNS Nerelerde Kullanılır?

Türkiye’de en çok müze bulunan İstanbul, Ankara ve İzmir’de gençlerin ücretsiz olarak girebileceği müzeler yukarıda yer alıyor.

Exit mobile version