Ubisoft, PS4 oyunlarından hangilerinin PS5’te çalışmayacağını detaylandırıyor

Ubisoft, bugün PS5’te eski PS4 oyunlarını oynamak için kendi uyumluluk listesini duyurdu. Ubisoft, Sony’nin yeni nesil konsolunda desteklenmeyecek eski PS4 oyunlarının listesini paylaşmak yerine, başlıkları kendi web sitesinde işaretledi.

Fransız şirket, PS4 için yayınlanan aşağıdaki dokuz oyunun PS5’te çalışmayacağını söylüyor:

İlginç bir şekilde bu oyunlar, şirketin yeni konsolda çalışmayacağını söylediği on başlığa sahip olan Sony’nin PS5 uyumluluk listesinde şu anda görünmüyor. Buna karşılık, şirkete göre Xbox One’da yayınlanan tüm Ubisoft oyunları Microsoft’un Xbox Series X ve S konsollarında çalışacak.

Sony daha önce PS5’in yeni nesil donanımda oynanabilir olması beklenen konsolda yayınlanan 4.000’den fazla oyunla PS4 oyunlarının “ezici çoğunluğunu” destekleyeceğini söylemişti, ancak bazı sınırlamalarla gelecekler.

En şaşırtıcı olan, iki PlayStation VR oyunu olan Star Trek: Bridge Crew ve Space Junkies’in geriye dönük olarak uyumlu olmadığı gerçeği. Sony, PS5’in PlayStation VR’ı destekleyeceğini zaten söyledi, ancak cihazı yeni konsol ile kullanmak için özel bir adaptöre ihtiyacınız olacak.

Exit mobile version