Ubisoft, Might and Magic 10’u Steam’den Çekiyor

Ubisoft, DRM sorunlarını çözmek yerine Might and Magic 10’u listeden çıkarmayı tercih ediyor. DRM’nin veya dijital haklar yönetiminin oyundaki en çekişmeli konulardan biri olduğuna dair çok az soru var. Yayıncılar, oyunlarının kolayca korsan olarak kullanılamayacağını bilmenin güvencesine sahip olmayı severler; Oyuncular, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı satın alımlarına engelsiz erişim istiyor.


İlginizi Çekebilir: Ubisoft, Far Cry 7 oyunu için farklı yöne gidebilir


Bazı insanlar için DRM teknolojisinin varlığı, bir oyunun hangi sürümünü satın alacaklarını belirler. Bazen Might & Magic 10 – Legacy örneğinde olduğu gibi DRM, yayıncılar için bile öngörülemeyen sonuçlara neden olur.

DRM’li birçok oyunun oynanabilmesi için ister PC ister konsol olsun oyun sisteminin sürekli internete bağlı olması gerekir. Bununla birlikte, bazı oyuncuların internete sürekli erişimi yoktur. Ya da bağlı kalmanın idealden daha az olduğunu düşünür. Bu, tek amacı oyun DRM sistemlerini kırmak olan gruplara yol açtı. Genellikle piyasaya sürüldükten sonra günler hatta saatler içinde… Örneğin, Crash Bandicoot: It’s About Time’ın yalnızca çevrimiçi DRM’si bir günden kısa sürede kırıldı.

UBISOFT MIGHT AND MAGIC 10’U KALDIRIYOR

Ubisoft’un 2014’te piyasaya çıkan Might & Magic 10 – Legacy örneğinde, oyunun sunucuları Haziran başında resmi olarak kapatıldığında DRM beklenmedik sorunlara neden oldu. Might & Magic 10 – Legacy’nin tek oyunculu ve DLC içeriğinin çoğu, kullanıcıların yetkilendirme için çevrimiçi olmalarını gerektiren DRM korumalıdır. Ancak bu DRM yetkilendirme sunucuları kapatılarak birçok kişi parasını ödediği içeriğe erişemez hale geldi. Bu durum birçok oyuncunun hoşnutsuzluğunu çevrimiçi olarak dile getirmesine neden oldu. Bunun sonucunda Ubisoft, Might & Magic 10 – Legacy’nin Steam’de satıştan kaldırılmasını istedi.

HENÜZ BİR AÇIKLAMA GELMEDİ

Bu, insanların oynayamadıkları bir oyunu istemeden satın almalarını engelleyecek olsa da; Might & Magic 10 – Legacy’ye zaten sahip olanlar için bu sorunu çözmez. Sonuç olarak, birçoğu, insanların bir oyunla ilgili hayal kırıklıklarını paylaşmak için sahip oldukları birkaç yöntemden birine başvuruyor. Son 30 gün içinde kalan kullanıcı incelemelerinin yalnızca yüzde 13’ü oyunun Steam sayfasında olumluydu. Ancak oyun artık satılık olmadığı için bu durumda uygulamanın ne kadar etkili olacağı şüpheli. Ubisoft henüz durum hakkında yorum yapmadı.

Son zamanlarda, Microsoft’un Xbox Series X ve geriye dönük uyumlu oyunlarıyla ilgili olarak, DRM’nin neden olduğu bir başka rahatsızlık daha ortaya çıktı. Bir oyuncu Series X’e bir Xbox, Xbox 360 veya Xbox One oyun diski yerleştirdiğinde, sistem fiziksel ortamı yalnızca lisans olarak okur. Oynanabilmesi için oyunun indirilmesini gerektirir. Ancak kullanıcı Xbox Live’a bağlı değilse, oyunun sahibi olsa bile bu doğrulanamaz. Bu nedenle oyun oynanamaz. Bu Xbox Games Store’dan satın alınan geriye dönük uyumlu oyunlara kadar uzanır.

Might and Magic 10 – Legacy PC’de mevcuttur ancak artık satın alınamaz.

Exit mobile version