Ubisoft, 91 Oyun için Çevrimiçi Hizmetleri Kapattı

Ubisoft, 91 oyun için çevrimiçi hizmetlerini kapattı. Splinter Cell'den Just Dance'a kadar birçok eski oyun artık çevrimiçi olarak oynanamıyor.

Ubisoft, birden fazla konsol ve PC platformunda Far Cry 2, Splinter Cell, Just Dance ve daha fazlası dahil olmak üzere 91 oyun için çevrimiçi hizmetleri kapattı. Bu kapatmalar o zamandan beri Ubisoft tarafından tek bir listede toplandı.

Bu haber, Ubisoft’un 22 Nisan’da yayınladığı ve 2021’den beri çevrimiçi hizmetleri ve çok oyunculu özellikleri kapatılan 91 farklı oyunu listeleyen bir blogdan geliyor. Ubisoft oyunlarının çoğu için çevrimiçi hizmetleri kapatma planı ilk olarak geçen yıl duyuruldu.

Ubisoft Artık 91 Oyuna Çevrimiçi Hiçbir Hizmeti Sağlamayacak

Şirket, tüm oyun içi haberler, güncellemeler, oyuncu istatistikleri ve çevrimiçi çok oyunculu özelliklerin artık bu oyunların hiçbirinde çalışmayacağını açıkladı. Ayrıca, Ubisoft’un Connect platformunu kullanan 91 oyundan hiçbiri artık oyun içi ödüllerin kilidini açmak için “Birim” puanlarını kazanamaz. Tuhaf bir şekilde Ubisoft, PC oyuncularının daha önce kilidi açılmış içeriğe erişimi kaybedeceğini; ancak konsol oyuncularının eski oyun tasarruflarını korudukları sürece onu tutabileceklerini açıkladı.

91 oyununun çoğu oldukça eskidir. Bazıları, feshedilmiş OnLive akış hizmeti ve hatta PS2 gibi çoktan ölmüş olan platformlarda bulunmaktadır. Ancak, bu büyük kapanmadan etkilenen oyunların hepsi eski değil. Birçoğu Xbox 360 oyunudur. Bazı PS4 ve Wii U oyunları da vardır.

Ve elbette, bu oyunlarda henüz çok oyunculu başarıların veya kupaların kilidini açmadıysanız; bir kötü haberimiz daha var. Tüm bu şeyler artık geçen haftadan itibaren yasal olarak kazanılamıyor.

Oyunlar Eskiydi ve Çoğu Kullanıcı Tarafından Oynanmıyordu

Bu oyunların çoğu çok eskiydi ve muhtemelen 2022’de pek çok kişi tarafından oynanmasa da, oyunların çevrimiçi çok oyunculu özelliklerini kaybetmesi, özellikle de Ubisoft gibi büyük yayıncıların genellikle hayranların oynamaya devam etmesine izin verecek bilgi veya araçları yayınlamak konusunda isteksiz olması üzücü. Örneğin, özel sunucular gibi…

Merak edenler için artık hiçbir çevrimiçi özelliği, modu veya çok oyunculu oyunu desteklemeyen Ubisoft oyunlarının tam (ve uzun) listesini resmi blog gönderisinde bulabilirsiniz.

Açıklama Geldi

Ubisoft, hatalı bir zaman damgasına sahip bir blog gönderisinde, 91 oyun listesinin “kapatıldığını” belirterek, yayıncının çok sayıda oyun için sunucuları kapattığı izlenimini verdiğini açıklamak için Kotaku ile iletişime geçti. Gerçek şu ki, bu oyunların birçoğu geçen yıl çevrimiçi hizmetlerini sonlandırdı. Ubisoft, karışıklık için özür diledi.

Exit mobile version