Uber ve Sarı Taksi Tartışması Giderek Büyüyor

Uber ve Sarı Taksi tartışmaları her geçen gün biraz daha alevleniyor. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, konu ile ilgili son derece önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye her geçen gün yeni tartışmalar ile karşı karşıya kalıyor. Geçtiğimiz günlerde Uber ve taksi çalışanları arasında sert bir diyalog yaşanıyordu. Tüm bunlar üzerine ortalığı sakinleştirmek için Uber hizmeti Türkiye’de yasaklı hale gelmişti. Fakat sonunda şirket kararı bozdurmayı başardı. Buna göre T plakalı ticari taksilerin uygulamayı indirerek Uber taşımacılığı yapma hakları ortaya çıktı.

Uber ve sarı taksi tartışmaları nasıl devam edecek

Uber Global sözcüsü, “Türkiye’ye inanıyoruz ve bağlıyız. İstinaf Mahkemesi, Uber Taksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul’daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Uber ve Sarı Taksi tartışmaları

Taksi esnafının savunmasına bakıldığında genellikle yerli ve milli vurgusu yapıldığı görülüyor. Yani uygulamanın yurtdışı kaynaklı olması nedeniyle taksi esnafı kullanımını uygun görmüyor. Hatta İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu konuyla ilgili eylem yapmayacaklarını ancak hukuk alanında haklarını arayacaklarını söyledi.

Tartışmalar henüz sert bir şekilde devam ediyor. Muhtemelen eskisi kadar yoğun problemler yaşanmayacaktır. Fakat iki grup arasındaki rekabet hem olumlu hem de olumsuz sonuçlar doğurabilir. Rekabet olması aynı zamanda fiyatlarda indirim yapılmasını sağlar. olumsuz tarafı ise gerginlik yaratmasından kaynaklanıyor.

Uber ile birlikte hizmet veren sarı taksiler hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Exit mobile version