Uber Artık Toplu Taşıma Hizmeti De Verecek

Uber müşterileri bugün şirketin uygulamasını açtığında garip bir şey farkedebilir: normal sürüş seçeneklerinin listesinde duran, yanında“transit”yazan küçük bir tren vagonu.

Hızlıca dokunulduğunda; otobüs ya da tren yollarının bir listesi, beklenen ücret fiyatı ve uçtan uca yol tarifleri bulunur. Uber’in toplu taşıma seçeneklerini uygulamasına entegre etme çabalarının ilk örneği.

Uber Toplu Taşımanın Daha Çok Kullanılmasını İstiyor

Şirketin transit ekibine göre amaç; ister bisiklet, ister scooter, isterse otobüs veya tren olsun, daha fazla ulaşım seçeneği sunarak insanları kişisel araçlarını kullanmaktan caydırmak. Uber’in tüm diğer modları bir araya getiren ve onları birbirine bağlayan seçeneği çok tutacak gibi görünüyor.

Bu, Uber’in ülkeler genelindeki toplu taşıma üzerindeki olumsuz etkilerinden dolayı eleştirildiği bir zamanda oluyor. Düşen otobüs ve metro biniciliği, Uber’in onlarca şehirdeki popülaritesinin artmasına neden oldu. Şirket, uygulamasında eşit geçişi sağlayarak bu eleştiriyi köreltmeyi umuyor.

Uber; müşterileri otobüs duraklarına veya tren istasyonlarına daha fazla Uber gezisi yapmaya ikna edebileceğini varsayarak, çok modlu seçenekler sunmaya başlamayı umuyor. Uygulama içi bilet kesmenin eklenmesi de, potansiyel bir gelir kaynağı olabilir. Uber’in bu yeni hizmetiyle ilgili yorumlarınızı, heyecanla bekliyoruz.

Exit mobile version