Uber Araçları İçin Temiz Hava Ücreti Ödenecek!

Hava kirliliği ile ilgili alınan kararlara Uber araçları da dahil oldu. Uber’i kullanan Londra sakinleri, artık her bir kilometre için fazladan 0.19 ABD Doları ödemek zorunda kalacak.

Bu ek ücret Uber sürücülerinin; kirli, fosil yakıt yakan araçlardan daha temiz, akü-elektrikli modellere geçmesine yardımcı olacak. Uygulamadaki tüm arabaların 2025 yılına kadar Londra’da tamamen elektrikli olması hedefleniyor.

Uber Araçları Ne Zamana Kadar Elektrikli Sisteme Geçecek ?

Londra’daki Uber direktörü Fred Jones: “Hizmet verdiğimiz şehirlerle ortak olmak istiyoruz ve Londra’nın hava kirliliği ile mücadelesinde rol oynamaktan gurur duyuyoruz” dedi.

“Zaman içinde herkese Uber uygulamasında, bir dizi hareketlilik seçeneği (arabalar, bisikletler ya da toplu taşıma araçları olsun) sunarak insanların arabalarını telefonlarıyla değiştirmelerine yardımcı olmak bizim hedefimiz” diye de ekledi.

Geçen yıl Uber; önümüzdeki 12 ay içinde en az 5 milyon geziyi kolaylaştırmak amacıyla elektrikli araç kullanan bazı Kuzey Amerika tabanlı sürücülere nakit teşvikleri sağlamak için yıllarca süren bir pilot program açıkladı. Bu pilot çalışma 7 şehirde gerçekleşiyor: Austin, Los Angeles, Montreal, Sacramento, San Diego, San Francisco ve Seattle. Ancak temiz hava ücreti yalnızca Londra’da bulunuyor. Önümüzdeki günlerde bunun yaygınlaşması da konuşuluyor.

Tahmini 20.000 sürücünün, 2021’in sonuna kadar elektrikli araçlara geçmesi bekleniyor.

 

Exit mobile version