Twitter’da Gündem Görünmüyor, Çözümü Nedir?

Twitter'da gündem görünmüyor, ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız rehberdeki yöntemlerle sorundan hızlıca kurtulabilirsiniz.

Twitter'da Gündem Görünmüyor, Çözümü Nedir?

Twitter’da gündem görünmüyor mu? Bu sorun büyük bir çoğunlukla Twitter’ın sunucularına erişimde sorun yaşanması durumunda karşılaşılan bir sorundur. Tahmin edebileceğiniz gibi, sizin gibi daha birçok sosyal medya kullanıcısı da zaman zaman TT listesini göremiyor.

Twitter trendlerinin görünmemesi sadece sunucu sorunlarından da kaynaklı değildir. Sunucu sorunlarının yanı sıra daha pek çok nedenden ötürü trend konuları göremeyebilirsiniz. Bu rehberde trend konuların sıralanmamasının birincil nedenlerini ve nasıl çözüleceğini öğrenebilirsiniz.

Twitter’da Gündem Görünmüyor, Çözüm Yolları Neler?

Twitter TT listesi görünmediğinde başvurabileceğiniz yöntemler bu şekildedir. Aşağıdan hangi yöntemin nasıl uygulanacağı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Twitter Sunucularının Durumunu Kontrol Etme

İlk olarak sosyal medya platformunun sunucularına erişim sorunu yaşanmadığından emin olmalısınız. Sunucularla ilgili bir problem olup olmadığını öğrenmenin en kolay yolu, Twitter’ın Downdetector sayfasını kontrol etmektir.

Downdetector, web sitesi, uygulama ve diğer çoğu çevrim içi hizmeti kullanmakta sorun olup olmadığını öğrenmek için kullanılan bir web sitesidir. Bu sitede kullanıcılar belirli hizmetleri kullanamadığında bir sorun olduğunu belirtir. Ne kadar çok kullanıcı aynı zaman içinde sorun bildirirse sorunun büyüklüğü de o kadar artar.

Twitter’da Ülkeyi Türkiye Olarak Değiştirme

TT listesinin görünmemesinin bir diğer nedeni, yanlış ülke seçilmesidir. Twitter’da ülkeyi Türkiye olarak değiştirmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

VPN Hizmetini Devre Dışı Bırakma

Kullanıcılar, Twitter’a girdiğinde IP adresi gibi bilgilerinden hareketle belirli özelliklere erişim imkânına sahip olur. Gerçek IP adresinizi gizleyen, bunun yerine sizi farklı bir ülkede gösteren VPN hizmetini kullanmak ise bu noktada bir karmaşıklık yaratabilir. Bu da Twitter trendlerini görememenizin önünde bir engel oluşturabilir.

Sorundan kurtulmak için VPN hizmetini geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin. Sorun eğer çözüme kavuşursa TT listesinin görünmemesinin VPN servisinin ilgili sunucusundan kaynaklı olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurun.

Exit mobile version