Twitter Yeni Özelliğini Yayınladı

Twitter, belirli hesaplardan tweet aramayı kolaylaştırıyor. iOS uygulamasında yeni bir arama düğmesi belirdi.

Twitter, profil sayfalarına belirli bir kullanıcının tweet’lerinde arama yapmayı kolaylaştıran yeni bir arama düğmesi ekledi. Sosyal medya danışmanı Matt Navarra, düğmenin geçen ay az sayıda kullanıcı için görünmeye başladığını belirtti. Ancak şimdi XDA Developers, özelliğin hizmetin iOS uygulamasında geniş çapta kullanıma çıktığını söylüyor.

Erişime sahip olanlar için bu arama özelliğini kullanmak için şu adımları izlemeniz gerekir.

1. Adım: Bir kullanıcının profiline gidin.
2. Adım: Üç noktalı menünün yanında, kullanıcının profil başlığında ekranın sağ üst köşesinde arama simgesine tıklayın.
3. Adım: Ardından, kullanıcının tweet’lerini aramak için anahtar kelimeler yazın.

Twitter, bu özelliğin iOS’taki tüm küresel kullanıcılar tarafından kullanılacağını ifade etti. Ayrıca web ve Android’de yavaş yavaş kullanıma sunulmaya devam edeceğini söyledi.

Bir aramayı tek bir kullanıcının tweet’leriyle sınırlamak yeni bir Twitter özelliği değil. Normal Twitter arama kutusundaki “from:[Twitter tanıtıcısı] [arama terimi]” biçimini kullanarak aynı sonucu elde edersiniz.

Twitter Arama Özelliğini Basitleştirdi

Yeni düğme hayatı biraz daha kolaylaştırıyor. Örneğin, aylar önce tweet atan birini belli belirsiz hatırladığınız ancak özelliklerini hatırlayamadığınız bir makale bulmak istiyorsanız bu yararlı olacaktır.

Yeni arama düğmesi, Twitter’ın son aylarda hizmetine eklediği yeni özellikler telaşının küçük bir örneği. Daha geçen hafta platform, iOS kullanıcılarının küresel olarak Süper Takip Twitter hesaplarına erişimini sağladı. Bu, artık platformdaki içerik oluşturucuların bonus içeriğine erişim için ödeme yapabilecekleri anlamına geliyor. Aynı ay Twitter, herkesin yalnızca sesli bir Space sohbet odalarından birine ev sahipliği yapmasına izin vermeye başladı. Diğer yeni özellikler arasında Twitter mavi abonelik hizmeti ve Topluluklar yer alıyor.

Bu kolay erişilebilir arama düğmesi, belirli bir kullanıcının tweet’lerini bulmayı kolaylaştırır. Bu nedenle, aynı örneği kullanarak, nasıl gelişmiş bir arama yapacağınızı bilmiyorsanız; arama için bu düğmeyi kullanmak çok daha kolay olurdu. Aradığınızı bulmak için düzinelerce günlük tweet arasında gezmek yerine bu özelliği kullanın.

Tabii ki, bu özelliğin insanların başkalarının eski, zahmetli tweetlerini bulmasını kolaylaştırması mümkün. Ancak, her zaman olduğu gibi, potansiyel olarak zararlı içerikleri tweetlememek harika bir sosyal medya stratejisidir.

Exit mobile version