Twitter Yeni Özelliği Sessizce Getirdi

Twitter artık Abonelikler aracılığıyla kime abone olmak için ödeme yaptığınızı herkese açık olarak gösteriyor.

Twitter yeni bir özelliği daha sessizce yayına aldı. Arkadaşlarınızın hangi abonelik hizmetlerine para ödediğini hiç merak ettiniz mi? Disney+ gibi popüler akış platformlarından veya Google One gibi sıradan çevrimiçi bulut hizmetlerinden bahsetmiyoruz. Peki ya arkadaşlarınızın para ödediği garip şeyleri bilseydiniz?

Twitter, kullanıcıların favori Twitter içerik oluşturucularına aylık bir ücret karşılığında özel, ödeme duvarlı tweet’ler göndermesine olanak tanıyan “Abonelikler” adlı bir özelliğe sahiptir. Bu özellik yeni değil. 2021 yılından beri “Süper Takipçiler” olarak var olmasına rağmen Twitter’ın sahibi Elon Musk’ın abonelik tabanlı hizmetleri büyütmeye odaklanmasıyla “Abonelikler” platformda yeni bir önem kazandı.

Twitter Abonelikler için Sessizce Yeni Özelliği Kullanıma Sundu

Ancak bu hafta Twitter, Abonelikler ile ilgili yeni bir şey başlattı. Twitter, kullanıcıların tam olarak hangi kişiye abone olmak için ödeme yaptığını gösteren yeni bir metrik özelliği sessizce kullanıma sundu.

Bir kullanıcı, Abonelikler özelliğini kullanarak bir Twitter içerik oluşturucusuna abone olmak için ödeme yaparsa, profilinde Takip ve Takipçi sayılarının yanında bir Abonelik metriği görüntülenir.

Örneğin; Elon Musk’ın hesabına bakıldığında profili, 75 Twitter hesabına abone olmak için para ödediğini gösteriyor. Abone olduğu hesaplar arasında birkaç kullanıcı hesabı, bir avuç Tesla hayran hesabı, LibsofTikTok, Ian Miles Cheong ve muhafazakar “hiciv” web sitesi olan The Babylon Bee gibi çok sayıda sağcı kişilik yer alıyor.

Herkes Kullanıcıların Kime Abone Olduklarını Görebilecek

Bu ölçümü herkese açık hale getirmek kesinlikle Twitter’dan ilginç bir hareket. Musk, son aylarda Abonelikler özelliğini oldukça belirgin bir şekilde tanıtıyor. Twitter’ın sahibi, Nisan ayı sonlarında hesabına gönderilen bir ekran görüntüsünde, hesabına abone olmak için ödeme yapan yaklaşık 25.000 kullanıcısı olduğunu açıkladı.

Bu ölçüm sessizce eklendiği için, bazı kullanıcıların mutlaka duyulmasını istemedikleri hesaplara abone oldukları da gün yüzüne çıktı ve bu durum onların hazırlıksız yakalanmalarına neden oldu. Örneğin, Twitter’ın aboneliğe dayalı özelliklerinin seks işçileri arasında oldukça popüler olduğu kanıtlanmıştır. Yetişkinlere yönelik favori hesaplara abone olan Twitter kullanıcıları, bu bilgilerin profil sayfalarında herkese açık olarak gösterilmesini istemeyebilir.

Örneğin, Mashable’ın karşılaştığı şaşırtıcı bir abonelik şunları gösterdi. Liberal nüfuz sahibi Ed Krassenstein, sağcı yorumcu Tomi Lahren’in hesabına abone olmak için para ödüyordu.

Abonelik özelliğini tanıtacağı umuduyla bu ölçümü çıkarmak için büyük gizlilik sorunları bir kenara itilmiş gibi görünüyor. Yine de, yeni Abonelikler metriği, Musk’ın aboneliğe dayalı Twitter özelliklerinden bir tanesinin yükselmek için mücadele ettiğini gösteriyor.

Exit mobile version