Twitter yeni özelliği kullanıma sundu: Fleets

Twitter Salı günü, bu yılın başlarında ilk kez duyurduğu ve dünyanın çeşitli pazarlarında test edilen geçici tweet özelliği olan “Fleets” özelliğini duyurdu. Twitter, Fleets özelliğini geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de kullanılır hale getirdi.

Artık, nerede yaşadıklarına veya hangi platformda olduklarına bakılmaksızın herhangi bir mobil Twitter kullanıcısı, hikaye benzeri baloncuklar dizisinde zaman çizelgesinin en üstünde yer alan kaybolan mesajlaşma özelliğine erişebilecek.

PLAYSTATION 5 TÜRKİYE’DE SATIŞTA! İŞTE FİYATI

Twitter, yeni özelliğin kullanıcıların daha gündelik düşüncelerini ve duygularını ifade etmelerine izin verecek. Aynı zamanda derin bir şey söyleyerek veya beğenileri ve retweetleri artırarak kendilerini daha az ilgilendirerek tweet atma konusundaki baskıyı azaltmaya yardımcı olacağını umuyor. Şirket, fleets’lerin Android ve iOS’ta piyasaya sürülmeye başladığını ve önümüzdeki günlerde herkesin kullanımına sunulacağını söylüyor.

https://twitter.com/TwitterTurkiye/status/1329472538121031684

Tasarım direktörü Joshua Harris ve ürün müdürü Sam Haveson, blog gönderisinde “Brezilya, İtalya, Hindistan ve Güney Kore’deki testlerimiz sayesinde Fleets’in insanların sohbete katıldıklarında kendilerini daha rahat hissetmelerine yardımcı olduğunu öğrendik. Fleets’lı insanların Twitter’da daha fazla konuştuğunu gördük. Twitter’da yeni olanlar, Fleets’i akıllarından geçenleri paylaşmanın daha kolay bir yolu olarak gördü. Fleets, bir gün sonra gözden kayboldukları için insanların kişisel ve gündelik düşüncelerini, fikirlerini ve hislerini paylaşırken kendilerini daha rahat hissetmelerine yardımcı oldu. ” dedi.

TWITTER FLEETS ÖZELLİĞİ ‘HİKAYELER’E BENZİYOR

Fleets, en basit düzeyinde Instagram ve Snapchat tarafından uygulanan en iyi fikirlerin tümünü ödünç alan bir ‘Hikayeler’ klonudur. Metin paylaşabilir, başkalarının tweet’lerine yanıt verebilirsiniz. Ya da diğer mesajlaşma uygulamalarında aldığınız aynı arka plan rengine ve üst üste yerleştirilmiş metin seçeneklerine sahip videolar yayınlayabilirsiniz. Her mesaj 24 saat sonra kaybolur. Başkalarının fleets’lerinden birine dokunarak ve içerik oluşturucuya doğrudan mesaj veya emoji göndererek yanıt verebilirsiniz. Bu, Instagram’da hikaye yanıtlama sürecinin işleyişine benzer bir DM sohbeti başlatır. Twitter, gelecekte bir noktada çıkartmalar ve canlı yayın da sunacağını söylüyor. Ancak bir Fleets’leri beğenemez veya retweetleyemezsiniz.

FLEETS TWEET’LERİ AZALTABİLİR

Fleets’lerin en çok yardımcı olacağı gibi görünen şeyi, en azından ilk başta, Twitter’da her gün her dakika trafiğe eklenen çok sayıda fikir miktarını daha sindirilebilir biçimlere bölüyor. Bu, platformda nasıl iletişim kurduğumuzda değişikliklere yol açabilir. Kuşkusuz, bazı kullanıcılar bir tweet yerine Fleets’lerde söylenebilecek veya gösterilebileceklerin sınırlarını zorlamaya çalışacaktır. Fleets’ler ortaya çıktıkça, örneğin taciz veya yanlış bilgilendirme ile mücadele için yeni kurallar yazıp yazmayacağına veya mevcut kuralları değiştirip değiştirmeyeceğine karar verirken Twitter kesinlikle yeni denetim zorluklarıyla karşı karşıya kalacak.

Ancak çoğumuz, tıpkı ‘Instagram Hikayeleri’nin yenilenmiş ve kısa süreli snippet’lerini paylaşmanıza izin verdiği gibi, tek seferlik bir reaksiyonu veya sıcak çekimini göndermek ve çoğu aptal fikir gibi boşta sona ermesine izin vermek için sadece Fleets’leri kullanabiliriz.

FACEBOOK, LINKEDIN, YOUTUBE GİBİ UYGULAMALARDA DA VAR

Bu, elbette Twitter’daki kişilerin bu özelliği gerçekten kullanmak istediklerini ve herhangi bir anlamlı kapasitede gerçekleştirmek istediklerini varsaymaktır. Snapchat’in yanlışlıkla 5 yıldan fazla bir süre önce başlattığı sosyal medyayı devralan harika hikayelerin bir kısmı, Facebook’un ana uygulamasından YouTube’a ve hatta LinkedIn’e kadar hiçbir zaman geçici mesajlaşmaya ihtiyaç duymayan uygulamalarda bile görüldü.

Exit mobile version