Twitter Yanlış Bilgilendirmeye Taviz Vermek İstemiyor: Yeni Kararlar Kapıda

KIEV, UKRAINE - JANUARY 16, 2015: Hand holds twitter logotype bird printed on paper. Twitter is an online social networking service that enables users to send and read short messages.

İlginç bir sosyal medya platformu olan Twitter, yanlış bilgilendirmeye karşı savaş açtığını söyledi. Özellikle taciz ve raporla ilgili kullanıcı deneyimi artırılmak isteniyor.

Sosyal medya platformları son dönemlerde hedef tahtasının tam ortasına oturtuldu. Özellikle Facebook bu konuda başı çekse bile yine de Twitter en fazla eleştirilenlerden bir diğeri. Twitter platformu Android ve iOS üzerinden kullanılabildiği için fazla bir kullanıcıya sahip. Bu durum onun değerini artırıyor.

Bugüne kadar Twitter üzerinden yapılan saldırılara bakıldığında genellikle yanlış bilgi odaklı oldukları görülüyor. Bu konuda elbette başı çeken sorunlardan birisi de aşı çalışmaları ile ilgili. Bazı Twitter hesaplarından aşı çalışmaları ile alakalı yanlış bilgiler verilebiliyor. Twitter bu başta olmak üzere neredeyse her konudaki yanlış bilgiler için harekete geçti.

Twitter yanlış bilgilendirmeye karşı tetikte

ABD başkanı Donald Trump tarafından paylaşılmış olan 300 bin civarında tweet, çok büyük bir tepki almıştı. Kullanıcılar tarafından yapılan paylaşımlara bakıldığında, genellikle yanlış bilgi içerdikleri görülüyor.

Twitter yanlış bilgilendirmeye

Twitter bunu istemediği için doğrudan beğeni konusundan olayı çözmek istiyor. İsteyen kullanıcılar beğenmedim butonu ile birlikte aynı zamanda bu tür paylaşımları şikayet etmiş oluyor. Çok fazla beğenmedim butonu yiyen paylaşımlar böylece denetlenmiş oluyor.

Twitter şu anda bu buton ile alakalı yeni çalışmalar yapıyor. Her ne kadar yakın gelecekte neler olacağı bilinmese bile yine de firmanın yanlış bilgi ve taciz konularında çok sert olduğu önemli bir gerçek.

Exit mobile version