Twitter Unmention Özelliğine Sonunda Kavuştu

Twitter unmention özelliği ile adınızın geçmesini istemediğiniz sohbetlerden ayrılmanıza olanak tanımaya başladı.

Twitter Unmention Özelliğine Sonunda Kavuştu

Twitter unmention özelliğini kullanıma sundu. İsminden de anlaşılabileceği üzere bu özellik, tweetler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlayacak. Bu özellikten yararlanan sosyal medya kullanıcıları, başka bir kullanıcının etiketlemesi ile dahil olduğu bir konuşmadan istediği zaman ayrılabilecek.

Bilindiği üzere Twitter’da birisi size etiketlediği zaman artık o tweete gelen yanıtlar sizi de ilgilendirmeye başlar. Bu tweetlerle bir ilişkinizin olmamasını isteyebilirsiniz ancak Twitter, şimdiye kadar bu ilişkiyi sonlandırmanızı sağlayacak bir özellik sunmamıştı.

Yeni özellik, Twitter tarafından duyuruldu. Dahil olmak istemediğiniz konuşmalar ile hesabınızın bağlantısını artık istediğiniz herhangi bir anda koparabileceksiniz.

Twitter Unmention Nasıl Yapılır?

Bir sohbetten ayrıldığınız zaman kullanıcı adınız kalır ancak orijinal tweet ve tüm yanıtlardan etiketiniz kaldırılır. Bununla birlikte insanlar artık o konuşmada sizden bahsedemez. En önemlisi, bu sohbetteki konuşmalarla ilgili artık bildirim almazsınız. Tabii, bu sohbeti artık göremeyeceğiniz anlamına gelmez. Bu tweetlere daha sonra da ulaşmaya devam edebilirsiniz.

Bu, Twitter’ın kötü niyetli kişileri durdurmak için kullanıma sunduğu son özelliklerden biri oldu. Şirket, bu özelliğin asıl amacının kullanıcıların kendilerini istenmeyen kişilerden uzaklaştırmasına yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Twitter’ın unmentioning özelliği artık iOS, Android, Mac ve masaüstü tarayıcılar da dahil olmak üzere Twitter’ın tüm versiyonlarında kullanıma sunuldu. Bu seçeneği göremiyorsanız uygulamayı güncellemeyi deneyin.

Exit mobile version