Twitter tweetlere ‘saldırıya uğramış materyaller’ uyarı etiketi ekliyor

Twitter, bazı tweet’leri “hackleme yoluyla elde edilen” materyallerle ilgili bir uyarı ile etiketlemeye başladı. Bu yeni etiket, Twitter’ın hack’lere ve sızan belgelere dayandığına inandığı bazı haberlerde yer alıyor. Ancak Twitter kullanıcıları, herhangi bir tweet’te görünmesi için bir URL’yi birlikte hacklemenin kolay bir yolunu buldu.

Yeni etiket, bu hafta bağımsız çıkış The Grayzone’un bir haberinde yer aldı. Bu özel haberin URL’sini paylaşırsanız, uyarı oluşturur. Ancak Twitter, işaretlenmiş olanla birleştirilmiş gerçek bir URL’ye özel olarak hazırlanmış bir bağlantı kullanarak kandırırsanız uyarıyı da görüntüler. Bu, Twitter’ın kart tabanlı sistemini bu yeni uyarı ile yanlışlıkla tweet’leri işaretlemesi için kandırıyor.

Sony, PS5 için yeni nesil VR başlığını duyurdu

TWITTER UYARI ETİKETİ TELEFONUNUZU ÇÖKERTEBİLİR

Uyarı hilesi hem web’de hem de Twitter’ın iOS ve Android için mobil uygulamalarında çalışır ve hatta bu yeni etiketi içeren bir tweet’i beğenmeye çalışırsanız Android sürümünü çökertebilir.

Twitter’ın yeni tartışmalı saldırıya uğramış materyal uyarısı, şirketin Joe Biden’ın oğluyla ilgili New York Post hikayelerine olan bağlantıları engellediği için eleştirilmesinin ardından geliyor. Twitter, bağlantıları engelleme kararını hızla tersine çevirdi ve bunun yerine bu uyarı etiketlerini kullanmak için bir politika yürürlüğe koydu.

Bu, Twitter’ın saldırıya uğramış malzemeler politikasının bir parçası olarak bu etiketi çalışırken gördüğümüz ilk zamanlardan biri gibi görünüyor. Twitter, yanıltıcı COVID-19 bilgileriyle ve Trump’ın sayısız yanıltıcı ve yanlış tweetiyle mücadele etmek için de benzer etiketler kullandı.

Şirketin yeni etiketini ne zaman düzelteceği konusunda yorum yapmak için Twitter’a ulaştık ve sizi buna göre güncelleyeceğiz.

Exit mobile version