Twitter, Squad’ı satın aldı

.Twitter’ın Cuma günü duyurduğu duyuruya göre Twitter, arkadaşlarınızla görüntülü sohbet ve ekran paylaşımı aracılığıyla takılmanızı sağlayan bir uygulama olan Squad’ı satın aldı.

Twitter’ın ürün başkan yardımcısı Ilya Brown bir tweet’te Squad’ın Twitter’a “insanların etkileşimde bulunmaları, kendilerini ifade etmeleri ve genel sohbete katılmaları için yeni yollar getirmesine” yardımcı olacağını söyledi. Squad ekibi, “insanların etkileşimli sesli ve görüntülü konuşmalara nasıl katıldıklarına dair derin bir anlayış” getiriyor. “İnsanlara hizmette sohbetler başlatmak ve bunlara katılmak için yeni ve yaratıcı araçlar getirmek için çalışmalarımızı hızlandıracak” diyerek ekledi.

squadex

Twitter, insanların standart tweet’in ötesinde bağlantı kurmanın yollarını araştırıyor. Twitter’ın, Squad’ın sunduğu gibi potansiyel olarak platforma sanal hangout alanları oluşturduğunu hayal etmek zor değil.

Twitter’ın Squad’ı satın alması, uygulama sahibi Jane Manchun Wong’un şirketin canlı yayın hizmeti Periscope’u kapatabileceğini keşfetmesini de takip ediyor. Belki de Twitter, insanların büyük ölçekte video yayınlamasına izin vermekten, bunun yerine daha küçük topluluklarda yayınlamalarına izin vermeyi planlıyor.

Exit mobile version