Twitter Spaces Özelliğini Herkesin Kullanımına Sundu

Twitter sonunda herkesin Spaces özelliğini kullanmasına izin verdi. Hem iOS hem de Android kullanıcıları artık bu özelliği kullanabilir.

Twitter, Spaces’i ilk olarak Kasım 2020’de, kendi ses merkezli sohbet odaları sürümüyle Clubhouse’un başarısını gölgede bırakma girişimi olarak başlattı. Ancak bir Space’i gerçekten barındırma yeteneği, 600 veya daha fazla takipçisi olan Twitter kullanıcıları ile sınırlıydı. Şimdi, neredeyse bir yıl sonra, Twitter nihayet tüm kullanıcılarına uzun zaman önce verilmesi gereken tartışmalı bir ayrıcalık olan bir alan ev sahipliği yapma yeteneği veriyor.

Spaces Twitter Hesabından GIF Paylaşarak Herkesin Kullanımına Çıktığını Duyurdu

Twitter, herkesin Nisan ayında bir Space başlatabileceğine söz verdiği göz önüne alındığında; kendi programında biraz geride kaldı. Spaces ekibi, değişikliği duyurmak için bir tweet gönderdi. Hem Android hem de iOS’taki kullanıcıların artık Spaces’ı kullanabileceğini belirtti. Ayrıca, aylar sonra unuttuysanız, kullanıcıları bir alanı nasıl barındıracakları konusunda kısaca yenileyen bir GIF de sundu.

Twitter, Spaces için yardımcı sunucular ve 10 adede kadar konuşmacı ekleme yeteneği gibi bir dizi yeni özellik sunarak tüm yıl boyunca kendisinin önüne geçti. Spaces yaratıcıları için “Spark Programı” adı verilen bir fon yarattı. Hatta giriş için ödeme yapmanızı gerektiren ses odaları olarak bilinen “Biletli Alanlara” pilotluk yaptı. Bunların hepsi, tüm kullanıcılara en hayati yeteneği vermeden gerçekleşir; Kendi odalarına ev sahipliği yapma seçeneği.

Twitter daha önce uygulamada Spaces’a kendi sekmesini vermeyi deniyordu. Ancak bu geniş çapta yayılmadı. Ayrıca duyuruyla paylaşılan mevcut resimde gösterilmedi. Aslında, “Topluluklar” adlı başka bir yeni özelliğin beta testinde olan Twitter kullanıcıları; bunun yerine, uygulamalarının gezinme satırının ortasında “Topluluklar” düğmesini görecekler. Twitter, özel Spaces sekmesinin yakın zamanda iOS’ta İngilizce olarak daha fazla kişiye genişletildiğini; ancak henüz Android’de bulunmadığını söylüyor.

Clubhouse’un Ölümü Bu Özellik İle Hızlanacak Mı?

Clubhouse, Temmuz ayında yalnızca davetli bir durumdan çıktı. Mobil kullanıcılar o zamandan beri uygulamayla oynayabilirler. Twitter artık yalnızca barındırma ayrıcalıklarına ilişkin kısıtlamaları kaldırırken; kullanıcıların bu özelliği kullanmaya ilgi duymasını sağlamak için önemli bir pencereyi kaçırmış olabilir. Spaces büyüdükçe, Clubhouse’un ölümünü hızlandıracak mı; yoksa “Hikaye” benzeri Fleets gibi terk edilmiş bir özellik mi olacak? Bunu yakında hep birlikte göreceğiz.

Exit mobile version