Twitter Onay Kodu Gelmiyor, Çözümü Nedir?

Twitter onay kodu gelmiyor sorunu ile karşı karşıyaysanız hangi çözüm yollarına başvurabileceğinizi bu yazıda açıklığa kavuşturduk.

Twitter onay kodu gelmiyor mu? Bu sorun ne yazık ki birçok Twitter kullanıcısının başına geliyor. SMS ile doğrulama, Twitter’in hesapları doğrulamak için kullandığı bir yöntemdir. Yeni oluşturduğunuz veya hesapta bazı şüpheli hareketler görülmesi hâlinde hesabınıza erişebilmek için kullanıcıdan SMS doğrulaması istenir.

Telefon numaranızı doğru girmenize rağmen Twitter size doğrulama kodunu ulaştırmıyorsa başvurabileceğiniz birkaç çözüm yolu vardır. Dilerseniz çok fazla uzatmadan bu yöntemlere geçelim.

Twitter Onay Kodu Gelmiyor, Nasıl Çözülür?

Twitter doğrulama kodu gelmiyorsa başvurabileceğiniz çözüm yolları arasında bunlar yer alıyor. Peki, bu yöntemler nasıl uygulanır? Gelin, öğrenelim.

Twitter Onay Kodu Gelmiyor, Nasıl Çözülür?

1. Twitter Sunucularının Durumunu Kontrol Etme

Telefon numaranıza doğrulama kodu gelmiyorsa sorun Twitter sunucularından kaynaklı olabilir. Twitter’ın sunucularının durumunu kontrol etmek için Downdetector Twitter sayfasına bakabilirsiniz. Downdetector, web sitelerinin ve çeşitli çevrim içi hizmetlerin son 24 saat içinde ne durumda olduğunu size gösterebilecek bir web sitesidir.

Sorun eğer sunuculardan kaynaklanıyorsa ne yazık ki bunu çözmek mümkün değildir. Kullanıcı bu durumda nasıl bir adım atarsa atsın, hiçbir işe yaramayacaktır. Beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yoktur.

2. Uçak Modunu Kontrol Etme

Uçak modu, akıllı telefon kullanıcılarının hücresel ağ da dahil olmak üzere tüm kablosuz bağlantılara son vermesine yardımcı olan bir özelliktir. Twitter’dan SMS doğrulaması alamıyorsanız bunun sebebi uçak modunun etkin olması olabilir.

Android işletim sistemli bir akıllı telefon kullanıyorsanız ekranı aşağı kaydırıp uçak modunu kapatabilirsiniz. iPhone kullanıyorsanız uçak modunu kontrol merkezinden devre dışı bırakabilirsiniz.

3. Rahatsız Etmeyin Modunu Kapatma

“Rahatsız Etmeyin” modu da uçak moduna benzer şekilde çalışır. Bildirimlerin gelmesini engelleyecek şekilde ayarladıysanız Twitter’dan onay kodunun gelmesine rağmen gelmediğini düşünebilirsiniz. Bu modu kapatarak sorunu çözebilirsiniz.

4. Hesapta Kayıtlı Telefon Numarasını Kullanma

Twitter, doğrulama kodunu hesapta kayıtlı olan telefon numarasına gönderir. Bu numarayı artık kullanmıyorsanız maalesef ki hesabınızı doğrulayamazsınız. Bu numaraya hâlâ erişiminiz varsa o numarayı kullanmayı deneyin.

5. Sorunu Twitter’a Bildirme

Yukarıdaki yöntemlerin hiçbiri size yardımcı olmadıysa son olarak sorunu Twitter’a bildirmeyi düşünebilirsiniz.

Yaşadığınız sorunu Twitter’ın yardım sayfası üzerinden bildirebilirsiniz. Twitter’ın sorununuzla daha kısa süre içinde ilgilenmesi için onlara yardımcı olacak tüm bilgileri vermelisiniz. Bu kullandığınız cihaz da olabilir, hesap bilgileriniz de olabilir, mobil operatörünüz de olabilir.

Exit mobile version