Twitter Mac için TweetDeck Uygulamasını Sonlandırıyor

Twitter, web uygulamasını ödeme duvarını kullanmayı düşündüğü için Mac için TweetDeck uygulamasını sona erdirecek.

TweetDeck, özellikle gazetecilik alanında çalışanlar olmak üzere Pro Twitter kullanıcıları için sağlam bir araçtır. Bu sayede, tüm ilgi çekici konulardan haberdar olmak için birkaç görünümü yan yana düzenleyebilirsiniz.

Normal kullanıcılar uygulamaya gerçekten ihtiyaç duymazlar ve çoğu muhtemelen varlığından haberdar değildir. Ancak uygulama, aktif kullanıcılarının çoğu için çok şey ifade ediyor. Sonuçta, zamana duyarlı olaylar sırasında normal Twitter kullanmaya kıyasla (dijital) hayatımızı çok daha kolay hale getiriyor. Bugün, TweetDeck hayranları için bazı kötü haberlerle geldik. Şirket, 1 Temmuz’da macOS uygulamasını tamamen bir ay içinde kapatacağını duyurdu.

Twitter Tweetdeck Uygulamasını Mac için 1 Ay Sonra Sonlandıracak

Twitter, TweetDeck hesabı aracılığıyla önümüzdeki ay Mac uygulamasını sonlandıracağını duyurdu. Şirket, hizmeti kullanmak isteyenlerin web versiyonuna geçmesi gerektiğini belirtiyor. Şimdi, bu kulağa o kadar da kötü gelmiyor.

https://twitter.com/TweetDeck/status/1531994955555676163

Twitter, sınırlı sayıda kullanıcıya sahip yeni bir TweetDeck sürümü üzerinde çalışıyor. Şirket, elden geçirilmiş Preview’i kitlelere yayınladıktan sonra eski web sürümünü muhtemelen kullanımdan kaldıracaktır. Orijinal TweetDeck hayranlarının çoğu, kullanıcı arayüzünün ne kadar iyi olmadığını belirterek yeni Preview sürümünü beğenmedi. Maalesef yine de asıl kötü habere ulaşmış değiliz.

Jane Wong’un Mart ayına kadar uzanan bir tweetine göre Twitter, TweetDeck’in web sürümüne ödeme getirmek için kaputun altında çalışıyor olabilir. Şirket gerçekten Twitter Blue ile birleştirme kararı aldıysa, TweetDeck web kullanıcıları bu özelliği tamamen terk etmek veya bunun için ödeme yapmaya başlamak zorunda kalabilir.

Preview sürümü tüm kullanıcılara sunulduğunda ödeme duvarının yayınlanacağına inanıyoruz. Bunun nedeni, şu anda hala bir beta ürün olması ve Twitter’ın bunu satmadan önce mükemmelleştirmesi gerekiyor.

Mac için Benzer Uygulama “Tweeten”

Yerel bir Mac uygulamasını kullanmaya devam etmek için sağlam bir alternatif gibi görünen şey Tweeten’dir. TweetDeck’i temel alır. Böylece güçlü, sütun tabanlı arayüze sahip olursunuz. Ayrıca çok sayıda özelleştirme, etkileşimli bildirim, birden fazla hesap desteği, planlanmış tweet’ler, gelişmiş arama ve daha fazlasını içerir.

Twitter Blue’nun TweetDeck’e web üzerinden erişmesi için ödeme yapar mısınız? Neden veya neden olmasın? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin.

Exit mobile version