Twitter Kullanıcılardan Özür Diledi

Twitter, 'koordineli ve kötü niyetli' raporlar yüzünden yanlış hesapları askıya aldığını söyledi.

Popüler sosyal medya uygulaması Twitter, geçtiğimiz günlerde yeni gizlilik politikasını hayata geçirdi. Böylece kullanıcıların rızası olmadan paylaşılan video ve fotoğraflar silinecekti. Ancak bu politika, Twitter’ın yanlış kararlar vermesine neden oldu.

Gazeteci ve Araştırmacılar Rapor Edildi

Aşırı sağ aktivistler, takipçilerini aşırılık karşıtı araştırmacıları ve gazetecileri gazetecileri ve araştırmacıları ihbar etti.

Twitter yaptığı açıklamada,  “koordineli ve kötü niyetli raporların” ardından hesapları yanlışlıkla askıya aldığını söyledi.

Şirket, hataları düzelttiğini açıkladı. Ayrıca Twitter, yeni politikanın “amaçlandığı gibi kullanıldığından” emin olmak için dahili bir inceleme başlattığını söyledi.

Kuralın salı günü açıklanmasından kısa bir süre sonra, bir grup aşırı sağcı aktivist harekete geçti. Aktivistler, ilk olarak neo-Nazileri propagandası yapan ve nefret mitinglerine katılanları belirledi. Ardından bunları belgelemek için kullanılan hesapları şikayet etmek için kampanya başlattı.

Twitter Hatasını Kabul Etti

Twitter sözcüsü Trenton Kennedy Cuma günü yaptığı açıklamada, şirketin “önemli miktarda” kötü niyetli raporla boğulduğunu ve sonrasında “uygulama ekiplerinin birkaç hata yaptığını” söyledi.

Kennedy, kaç tane rapor verdiğiğini henüz açıklamadı. Ancak “bir düzine hatalı askıya alma” meydana geldiğini söyledi. “İncelemede daha sonra paylaşacak daha çok şeyimiz olacak” dedi.

Şirket, kuralın “medyanın özel kişileri taciz etmek veya korkutmak için kötüye kullanılmasını” önlemek için tasarlandığını ve fotoğraf veya videoların “kamu söylemine değer” katabileceği durumlarda istisnalar uygulayacağını söyledi.

Twitter temsilcisi Kennedy, “Kötü niyetli raporların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Ne yazık ki uygulama ekiplerimiz bu konuda hata yaptı ve bazı hesapların askıya alınmasıyla sonuçlandı. Yaptığımız hataları bir daha tekrarlamamak için inceleme başlattık. Taciz ve korkutma amacıyla yapılan paylaşımları engellemek için düzenlediğimiz politikamızı lütfen doğru şekilde kullandığınızdan emin olun.” dedi.

Bazı Kullancılar Sorun Yaşıyor

Bir grup aşırı sağcı aktivist tarafından yürütülen kötü niyetli raporlama işlemi sonucunda bazı hesaplar askıya alındı. Kendileri ve destekledikleri gruplar hakkında bilgi paylaşımı yapan hesapları şikayet eden ekip, kısa sürede amacına ulaştı.

Hatalı askıya almaların hepsinin çözülüp çözülmediği henüz belli değil. Bazı Twitter kullanıcıları, hesaplarının kilitli kaldığını söyledi.

Exit mobile version