Twitter iOS ve Andorid İçin Yeni Özellik

Twitter, kısa bir deneme sürecinin ardından yeni özelliğini duyurdu. Artık mobil kullanıcılar da 4k çözünürlüğe sahip fotoğraflar yükleyebilecek. Bu özellik Mart ayında bazı seçili kullanıcılara açıktı. Fakat şimdi herkes için erişime açık hale geliyor.

Twitter mobilde 4k çözünürlük özelliği

Bildiğiniz gibi influencer ve sanatçılargibi bazı insanlar sosyal medyada içerik üreterek geçimlerini sağlıyor. Bu yeni özellik de tam olarak Twitter’da fotoğraf ve içerik paylaşarak işini yapanlar için çok sevindirici olacak bir yenilik. Artık mobil uygulamada 4k’ya kadar çıkan çözünürlükte resimleri yükleyebileceksiniz. Bu uygulama masaüstü kullanıcıları için zaten vardı. Ancak şuan mobil kullanıcılar için de erişime açık. Üstelik hem iOS hem de Android işletim sistemlerinde mevcut. Resmi hesap üzerinden paylaşılan açıklamada, bu özelliği nasıl kullanmanız gerektiği anlatılıyor.

Tasarım ve İnovasyon Harikası 13 Ürün

Yeni özellik hangi telefonlarda çalışır?

Bu özelliğin getirdiği farkı açıklayacak olursak, artık mobilde 4k çözünürlükte fotoğraflar yükleyebileceksiniz. Eskiden görselleri 4096×4096 çözünürlükte görüntüleyebiliyorduk fakat yüklerken kalite düşüyordu. Mobil uygulamada en fazla 2048×2048 çözünürlükte resimler yükleyebiliyorduk. Şimdi ise bu 4k’ya çıktı. Fakat görüntülediğiniz çözünürlük telefonunuzun özelliğine göre değişebilir. Eğer telefonunuz 4k çözünürlükte görüntüleme sunmuyorsa, fotoğraflarınızı 4k yükleseniz bile, görüntüleme çözünürlüğü daha düşük olacak. Bu gerçek yine de bu özelliği yararsız kılmıyor.

Bu özellik, şirket yüklenen resimlerin nasıl görüneceği ile ilgili yenilik haberlerinden bir ay sonra geldi. Biliyorsunuz ki uygulamada yüklediğiniz fotoğraflar algoritmaya göre kesiliyor. Şuanki bilgilerimize göre Twitter’ın fotoğrafların kesilmesi konusunda yeni görüntüleme ayarları geliştirdiğini düşünüyoruz. Fakat hala herhangi bir haber yok. Bu yenilik gelene kadar da 4k çözünürlüğün keyfini çıkarabilirsiniz.

Yüksek çözünürlük ayarları nasıl yapılır?

Twitter yüksek çözünürlük ayarları
Twitter yüksek çözünürlük ayarları

Bu özelliği kullanmak için mobil uygulamanızda Ayarlar ve Gizlilik > Veri Kullanımı sekmesine giderek yüksek çözünürlükteki görsel ayarlarınızı yapabilirsiniz. Wi-Fi veya mobil veri kullanırken yüksek çözünürlükteki fotoğrafların yüklenip yüklenmeyeceğini seçebilirsiniz.

Epson 2050’ye Kadar Karbon Ayak İzini Azaltıyor!

Exit mobile version