Twitter İntihar Önleme Özelliğini Geri Getirdi

Twitter intihar önleme özelliğini yeniden devreye soktu. Elon Musk, bu özelliğin kaldırıldığına yönelik iddiaları yalanladı.

Twitter İntihar Önleme Özelliğini Geri Getirdi

Twitter intihar önleme özelliğinin sosyal medya platformundan kaldırıldığı iddia edilmişti. Sosyal medya kullanıcıları, bu konu üzerine ağırlık verdikten sonra Twitter’ı birkaç ay önce satın alan Elon Musk tarafından özellik ile ilgili açıklama geldi.

Bilindiği üzere intihar etme düşüncesine sahip olan insanlara yardım etmek için bilişsel-davranışçı terapi, ilaç tedavisi gibi oldukça çeşitli terapi yöntemleri bulunuyor. Bunların yanı sıra insanları intihar düşüncesinden vazgeçirmek için destek topluluklarının da büyük bir katkısı olduğu söylenebilir.

Her insan her yardım yöntemine aynı şekilde tepki vermeyebilir fakat Twitter gibi her gün milyonlarca insanın kullandığı bir sosyal medya platformu, birilerinden yardım bekleyen insanlara ulaşmak için oldukça önemli bir yer olabilir.

Sosyal medya platformu da zaten bunun farkında olarak uzun bir zamandır #ThereIsHelp kapsamında belirli arama sorgularını yapan kullanıcıları doğru yerlere yönlendirmeye başlamıştı. Ne var ki bu özelliğin geçen günlerde askıya alındığı öne sürüldü. Twitter’ın yeni sahibi Musk, gelen tepkilerin ardından açıklama yaptı.

Twitter İntihar Önleme Özelliğini Yeniden Sundu

Twitter’ın birkaç sene önce sunduğu özellik, intihar başta olmak üzere çeşitli hassas konularla ilgili yapılan aramalarda kullanıcıları doğru yerlere yönlendiriyordu fakat bu özelliğin geçen günlerde askıya alındığına dair iddiaların ortaya çıkmasıyla birlikte Musk, kendi Twitter hesabı üzerinden konuya açıklık getirdi.

Musk’a göre bu tür iddiaların bir aslı bulunmuyor. Twitter’ın yeni sahibi, bunun yalan bir haber olduğunu öne sürdü. Twitter çalışanına göre özellik bir düzenleme aşamasından geçiyordu ve bu nedenle geçici olarak kullanımdan kaldırıldı.

Exit mobile version