Twitter İçin ‘Blue’ Adlı Ücretli Abonelik Geliyor

Twitter, ‘Blue’ adlı yeni bir ücretli abonelik sistemi ile geliyor. Bu yeni ücretli aboneliğin söylentilerini bir süredir duyuyorduk. Şimdi de fiyatı ve sunacağı özellikler belli oldu. İşte detaylar!

Twitter’a gelecek olan bu özelliğin detayları belli oldu. Bu ücretli bir abonelik sistemi olacak ve ücreti ödeyen kullanıcılar Twitter’ın farklı yeni özelliklerine sahip olacaklar. Gelirini arttırmak isteyen şirket, böyle bir yola başvurdu. Ancak bunun söylentilerini zaten daha önce duymuştuk.

Twitter ücretli abonelik sistemiyle geliyor: Twitter Blue nedir?

Bu yeni abonelik sistemini, Jane Wanchun Mong’un bir Tweet‘inde görüyoruz. Wong, bu gönderisinde bazı ekran görüntüleri paylaştı. Aynı zamanda ücretli aboneliği duyurdu. Söylediğine göre, ayda 3 dolar kadar bir ücreti olacak. Fakat kademeli abonelik sistemi de gelebilir.

Henüz tam olarak detaylar açığa çıkmadı. Fakat 3 dolardan daha pahalı üyelikler de gelebilir. Böylece daha yüksek abonelik alan kullanıcılar daha fazla özelliğe sahip olacak. Bu özelliklere de bir göz atalım.

Twitter Blue özellikleri ve fiyatı

Öncelikle, Wong ‘Geri al’ diye bir özellikten söz ediyor. Bu sayede, attığınız bir Tweet’i birkaç saniye içerisinde geri alabileceksiniz. Bu da yanlışlıkla paylaşım yapanların çok seveceği bir özellik olacak gibi. Arkadaşınıza atacağınız mesajı yanlışlıkla Twitter’da paylaştığınız zaman bu özellik sayesinde anında geri alabileceksiniz.

Twitter Blue 'Geri al' özelliği
Twitter Blue ‘Geri al’ özelliği

Ayrıca, Twitter’a koleksiyon özelliği de gelecek. Böylece favori Tweetlerinizi koleksiyonlarınıza ekleyip istediğiniz zaman tekrar tekrar bulacaksınız. Bu tıpkı Instagram’ın koleksiyon özelliğine benziyor.

Twitter Blue koleksiyon özelliği

Farklı abonelik kademeleri için de, daha üst kademedeki aboneliklerle reklamsız bir şekilde Twitter’da gezebileceksiniz. Bunun detayları henüz belli değil. Fakat Wong’un verdiği örnek buna işaret ediyor.

Twitter Blue koleksiyon özelliği

Bunun yanında, Twitter’ın üzerinde çalıştığı farklı özellikler de var. Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız haberlerde bahsetmiştik. Fakat hatırlatmamız gerekirse, Süper Takipçi özelliğini örnek verebiliriz. Blue, Twitter’ın özellikleriyle alakalı bir abonelik. Aynı zamanda şirket, sevdiğiniz kullanıcılara abone olabileceğiniz bir sistem üzerinde de çalışıyor.

Bu özelliklerin ne zaman geleceği de henüz belli değil. Fakat bilgiler gittikçe artıyor. Bu yüzden yakın bir zamanda bunları Twitter’da görmeyi bekliyoruz.

Instagram, Bilgisayardan Paylaşım Yapma Özelliği Getiriyor

Exit mobile version