Twitter Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Twitter hesap silme işlemi için hangi adımların uygulanması gerekmektedir? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Twitter hesap silme işleminin tamamlanabilmesi için uygulanması gereken bazı adımlar bulunuyor. Peki, Twitter hesabı nasıl silinir? Başarılı sosyal medya uygulamasını kullanmayı bırakmak istiyorsanız, aşağıda yer alan rehbere göz atabilir ve silme işlemini yapabilirsiniz.

Sosyal medya platformu, bu konuda önünüze herhangi bir engel çıkarmıyor. Hatta hesabınızı kapatmak için sadece birkaç basit adımı takip etmeniz yeterli oluyor. Hesabın tamamen silinmesi için 30 gün boyunca hesabınıza erişmemeniz gerekiyor. Bu süre içerisinde hesabınıza giriş yapmazsanız hesabınız otomatik olarak silinecektir.

Hesabı sildikten sonra pişman olmamanız için belirli noktalar değinmek gerekiyor. Hesabınızı kapatmak yerine kullanıcı adınızı değiştirmek isteyebilirsiniz. Bunun için yeni bir hesap açmanıza gerek yoktur. Kullanıcı adınızı yeni bir kullanıcı adı ile değiştirebilirsiniz. Üstelik ne takipçinize ne beğendiğiniz tweetlere ne kendi paylaştığınız tweetlere herhangi bir zarar gelir.

Sadece beğendiğiniz tweetleri de silmek isteyebilirsiniz. Bunun için Twitter’da toplu beğeni silme rehberini inceleyebilirsiniz. Bunun gibi daha birçok işlemi yeni bir hesap açmadan da gerçekleştirebilirsiniz.

Bunları belirtmemizin nedeni, hesabınız tamamen silindikten sonra verilerinizi bir daha kurtaramamanızdır. Hesabınızdaki önemli verileri kaybetmemek için bunlara dikkat etmelisiniz. Hesap artık sizin için önemli değil ve Twitter hesabınızdan sonsuza kadar kurtulmak istiyorsanız Twitter kalıcı hesap silme adımlarını takip edebilirsiniz.

Twitter Hesap Silme İçin Yapılması Gerekenler

twitter hesap silme-1

Birçok kullanıcı, çok büyük popülerliğe sahip olan sosyal medya hizmetini artık kullanmak istemeyebilir. Platformu kullanmaya devam etmek istemeyen kullanıcıların bazı adımları uygulaması gerekmektedir.

Popüler sosyal medya hizmetinde hesap silme işlemini gerçekleştirmek için ilk önce internet tarayıcısı üzerinden Twitter’ın resmî web sitesini ziyaret edin ve üyelik bilgileriniz ile hesabınıza giriş yapın.

Twitter’ın ana sayfasında yer alan “Daha fazla” simgesine tıklayın. Bunun ardından “Ayarlar ve gizlilik” menüsünü görüntüleyin. Açılan sayfadaki “Hesabın” sekmesine tıklayın. “Hesabını devre dışı bırakma” seçeneğini seçin.

Hesabı devre dışı bırakmaya ilişkin bilgilerin yer aldığı sayfanın alt kısmında bulunan “Devre dışı bırak” yazısına tıklayın. Bu işlemin ardından şifrenizi girin ve son olarak “Hesabı devre dışı bırakma” seçeneğini seçin. Bu işlemin ardından hesabınız devre dışı kalacaktır.

Devre dışı bırakma işleminin ardından hesabınızı tekrar kullanmak isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda hesabınıza ilk 30 gün içerisinde giriş yapmalısınız çünkü popüler sosyal medya hizmetinde hesabınızın tamamen silinmesi için 30 gün geçmesi gerekmektedir. Hesabınız tamamen silindikten sonra uygulamadaki direkt mesajlarınız da silinir.

Yukarıda yer alan adımlar uygulandığı takdirde hesap silme işlemi gerçekleşecektir. Ayrıca Twitter isim değiştirme yazımıza da göz atabilirsiniz.

Twitter Hesabı Devre Dışı Bıraktıktan Sonra Ne Olur?

Hesabınızı devre dışı bıraktıktan sonra Twitter hesabınıza artık platform üzerinden erişilmez ama profiliniz Google gibi arama motorlarında yer almaya devam edebilir. Profilinizin arama sonuçlarından kaldırılması biraz zaman alabilir.

30 günlük süre içinde eğer hesabınıza yeniden giriş yaparsanız hesap silme işlemini iptal etmiş olursunuz. Bu, hesabını yanlışlıkla devre dışı bırakan kişiler için alınan bir tedbirdir.

Twitter hesap silme adımlarını takip ederek devre dışı bıraktığınız hesap 30 gün boyunca var olmaya devam edeceği için o kullanıcı adını başka bir hesap oluştururken kullanamazsınız. E-posta da kullanıcı adı gibi başka bir hesapta kullanılamaz çünkü hesap hemen silinmez, sistemde kullanılmaya devam ediliyormuş gibi görünür.

Exit mobile version