Twitter Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Twitter hesap gizleme işlemini nasıl gerçekleştirileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Bu adımları takip ederek hesabınızı gizleyebilirsiniz.

Twitter Hesap Gizleme

Twitter hesap gizleme işlemi, Twitter’da hesabında neler paylaştığının diğer kullanıcılar tarafından görülmesini istemeyen kişilerin nasıl gerçekleştirileceğini merak ettiği bir işlemdir. Nedeniniz ne olursa olsun, hesabınızı her zaman herkese açık bir hesaptan gizli bir hesaba saniyeler içinde çevirebilirsiniz.

Hesabınızı hem masaüstü hem mobil sürümden hızlı bir şekilde gizleyebilirsiniz. Unutmamalısınız ki bu adımlar hesabınızı takipçilerinize gizlemez. Hesabınızın kimse tarafından görüntülenmemesini istiyorsanız bunun için Twitter hesap silme adımlarını uygulayabilirsiniz.

Hesabınızı silmek değil de sadece sizi takip etmeyen kişiler tarafından ulaşılabilir olmamasını sağlamak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Twitter Hesap Gizleme Adımları

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra tweetleriniz sizi takip etmeyen kimse tarafından görüntülenemez. Tweetlerinizi gizlemek istiyorsanız muhtemelen Twitter’da takip etmediğiniz kişilerin sizi fotoğraflarda etiketlemesine de izin vermek istemezsiniz.

Takip etmediğiniz kişilerin sizi Twitter’da fotoğraflara etiketlemesini engellemek için “Daha fazla > Ayarlar ve Destek > Ayarlar ve gizlilik > Gizlilik ve güvenlik” yolunu takip edin. Daha sonra “Hedef kitle ve etiketleme” seçeneğine tıklayın.

Bu bölümde yer alan “Fotoğraf etiketleme” bölümüne basın. Bu bölümde varsayılan olarak “Herhangi biri seni etiketleyebilir” seçeneğini işaretli olacaktır. Bu seçeneğin hemen altında bulunan “Sadece takip ettiğin kişiler seni etiketleyebilir” seçeneğini işaretleyin.

Bunu yaptıktan sonra artık sizi sadece takip ettiğiniz kişiler fotoğraflara etiketleyebilecektir. Takip ettiğiniz kişilerden kimin sizi fotoğraflara etiketlemesini istemiyorsanız onu takip etmekten vazgeçebilirsiniz.

Bu adımlar, gizlilik için hesabı silmek yerine tercih edilebilecek daha etkili adımlardır. Bunları uygulayarak Twitter’da gizli kalabilirsiniz.

Twitter Hesabı Gizlendiğinde Ne Olur?

Hesabınızı eğer yukarıda yer alan adımları takip ederek gizlerseniz kendi paylaşımlarınız ve tweetlere verdiğiniz yanıtlar sadece takipçileriniz tarafından görüntülenebilecek hâle gelir. Sizi takip etmeyen kişiler, ne paylaştığınızı ya da hangi paylaşıma nasıl bir yanıt verdiğinizi göremez.

Exit mobile version