Twitter hesabı nasıl silinir?

twitter hesabı nasıl silinir

Sosyal medya platformlarının en popülerlerinden biri olan Twitter, ülkemizden ve dünyadan milyonlarca kullanıcıya sahip. Çeşitli sebeplerden dolayı kullanıcılar istediği zaman bu uygulamaya veda edebiliyor. Peki, Twitter hesabı nasıl kapatılıp, silinir?

Twitter’da açmış olduğunuz hesabı kalıcı bir şekilde silmek mümkündür. Bunun için aşağıda belirteceğimiz adımları göz önünde bulundurmanız yeterli olacaktır.İlk olarak bilmelisiniz ki, hesabınızı kapattıktan sonra tekrar açıp eski tweet ve takipçilerinizi bulamayacaksınız. Yani kararınızı kesin olarak vermelisiniz.

TWITTER HESABINI SİLERKEN DİKKAT EDİLECEKLER

Twitter hesabınızı silmeden önce hesabınızda kayıtlı verilerinizi arşivlemek için Ayarlar bölümüne girin. Twitter Verilerin sonrası Twitter Arşivin komutlarını takip ederek son adımda “Twitter Verilerini İndir” kısmını onaylayın. Bu şekilde şifre bilginizi girip arşiviniz hazır edildiğinde tarafınıza gönderilecektir.

Hesabınızı silmek içinse Twitter Ayarlar’dan hesabı devre dışı bırakma alanına tıklamalısınız. Karşınıza çıkacak olan “Devre dışı bırak” seçeneğini onaylayarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Pişman olma ihtimaline karşı Twitter, kullanıcısına 30 günlük bir süre verir. Bu zaman zarfı içerisinde hesap açılmazsa, kullanıcının hesabı kalıcı olarak silinmiş olur. Ayrıca, gelecekte kapatmış olduğunuz hesap ismiyle yeni bir Twitter hesabı açmak isterseniz, silme işleminden önce kullanıcı adınızı değiştirerek ilerleyen zamanlarda o isimle yeni bir profl oluşturabilirsiniz.

Exit mobile version