Elon Musk Haber Başlıklarını Kaldırmayı Planlıyor

Elon Musk, haber başlıklarını ve açıklamasını tamamen kaldırmayı istiyor ve bu değişiklik yakında gerçekleşecek gibi görünüyor.

Elon Musk Haber Başlıklarını Kaldırmayı Planlıyor

Daha önce Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X, haber bağlantılarının sosyal medya platformunda nasıl göründüğü üzerinde büyük bir değişiklik yapmayı planlıyor. Bu değişiklik, haber başlıklarını ve haber içeriğinden küçük bir alıntıyı çıkarmayı ve haberin sadece görselinin kalmasını içeriyor.

Görüntü yine habere yönlendiren bir bağlantı görevi üstlenecek ancak bunun kullanıma sunulması için henüz ortada bir tarih yok. Bununla birlikte kesin olarak hayata geçirileceği de söylenemez. Bunun sadece Musk tarafından istenen değişiklik olduğunu belirten bir kaynak, “Bunu reklamverenlere sundular, onlar da beğenmedi ama bu gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

Twitter’ın Görünümü Büyük Ölçüde Değişecek

Musk, bu değişikliğin hizmetin görünümünü büyük ölçüde geliştireceğini söyledi. Fortune tarafından bildirilen değişiklikle ilgili paylaşılan diğer detaylar arasında kullanıcıların akışında daha fazla içeriğin yer alması için tek tek gönderilerin yüksekliğinin azaltılması ve Musk’ın yapılması planlanan değişikliğin tık tuzağını engellemeye yardımcı olacağına inanması yer alıyor.

X veya eski adıyla Twitter’ın özellikle gündemi takip etmek için en çok kullanılan uygulamalardan biri olmasına rağmen böyle bir değişikliğin yapılması, işleri iyice karmaşık hâle getirecek gibi görünüyor. Görünüşe bakılacak olursa bağlantının yanı sıra tweette de haberle ilgili detaylar paylaşmak gerekecek.

Tekrar belirtmekte fayda var: Bu değişikliğin platformda kesinlikle hayata geçirilmesine kesin olarak bakılmamalı. Musk, bunun doğrudan kendinden geldiğini ifade eden bir tweet paylaşsa da sonuçta platform da reklamverenleri de dinlemeli.

Exit mobile version