Twitter Genel Af İçin Tarih Verdi!

Twitter genel af ne zaman başlayacak sorusuna Elon Musk'tan yanıt geldi. Anketin de sonuçlanmasıyla af yakında başlıyor.

Twitter Genel Af İçin Tarih Verdi!

Elon Musk’ın Twitter genel af kapsamında oluşturduğu anketin sonucu belli oldu. Sosyal medya platformunun yeni sahibi ve CEO’su Musk, en katı kuralları çiğnemeyen ve inanılmaz bir şekilde spam yapmayan kişilerin hesaplarını içeren af politikasını devreye sokmaya hazırlanıyor.

Musk, bu tür anketlerin botlar tarafından kolaylıkla manipüle edilebileceği gerçeği görmezden gelerek Twitter’ın affedilemeyecek suçların haricinde kalan, nispeten daha hafif suçlardan ötürü yasaklanan kişilerin yasağının kaldırılıp kaldırılmaması ile ilgili bir anket başlatmıştı.

Bu ankette 3 milyondan fazla oy kullanıldı. Anketin yüzde 70’inden fazlası, af yapılmasından yana yapılan tercihi ifade etti.

Twitter Genel Af Ne Zaman Başlıyor?

Twitter’ın CEO’su Elon Musk, yasalara karşı gelmeyen veya spam paylaşım yapmayan yasaklı hesapların yasağının genel af kapsamında kaldırılmasına önümüzdeki hafta başlanacağını duyurdu.

Musk, kısa bir süre önce de benzer bir anket gerçekleştirmişti. Bu anketin odak noktasında Donald Trump vardı. Musk, Twitter kullanıcılarına Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanı olan Trump’ın Twitter yasağının kaldırılıp kaldırılmamasına dair bir soru yöneltmiş ve sosyal medya kullanıcıları Trump’ın Twitter’a dönmesi için oy kullanmıştı.

Trump geçmişte Twitter’daki yasağı kalksa bile sosyal medya platformuna geri dönmeyeceğini söylemişti. O zamandan beri kendi uygulaması Truth Social’dan paylaşım yapmaya devam ediyor ama Twitter’ın yeni sahibinin Elon Musk olduğu gerçeği göz önünde bulundurulacak olursa Trump’ın gelecekte yeniden Twitter’a dönme ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerekiyor.

Exit mobile version