Twitter Fleets etiketleri ve GIF’leri getirdi

Başlangıçta onları Japonya’daki kullanıcılarla test ettikten sonra, Twitter şimdi tüm bölgelere Fleets için animasyonlu çıkartmalarını getiriyor. Ayrıca hikayeler benzeri aracıyla gönderilerinizi geliştirmek için yeni bir seçenek sunuyor.

Burada görebileceğiniz gibi, kullanıcılar artık Fleets’leri animasyonlu Twemojiler ve GIF’ler ekleyerek seçeneğe ek bir görsel öğe sağlayabilecekler.

Mi 11 Ultra, DxOMark sıralamasında zirveye tırmandı

Kullanıcılar, Fleets oluşturucudaki gülen yüz simgesine dokunarak yeni Fleets çıkartmalarına erişebilecekle. Bu aynı zamanda, kullanıcıların görüntü veya video güncellemeleri için doğru etiketi bulmalarına yardımcı olacak bir arama çubuğu da içerir.

TWITTER GEÇEN AY FLEETS ETİKETLERİ VE GIF’LERİ JAPONYA’DA TEST ETTİ

Belirtildiği gibi, Twitter geçen ay Japon kullanıcılarla bu seçeneği test etmeye başladı ve bu, Fleets en azından bu aşamada işlevsellikten yoksun olduğu diğer hikayeler seçeneklerinde bulunan geliştirme araçlarının genişliği göz önüne alındığında, büyük bir sürpriz değil.

Twitter’ın, Snapchat, Facebook ve Instagram’daki hikayelerin hepsinin kullanımı artırmalarına yardımcı olan son teknoloji AR filtreleri içerdiği göz önüne alındığında, herhangi bir görsel geliştirme aracı olmadan Fleets başlatmayı seçmesi aslında biraz garip. Heck, “LinkedIn hikayelerinde bile çıkartmalar var, bu yüzden Twitter’ın bu kadar az seçenekle başlaması garip, ancak bu yeni, animasyonlu görseller bu cephedeki ilk eklemeler ve muhtemelen Fleets gelecekte daha fazla araç için sıçrama noktası olacak.” ifadelerini kullandı.

Twitter, geçen yıl Chroma Stories’in geliştiricisi Chroma Labs’ı satın aldığında, diğer platformlarda hikayeler içeriği için stilistik çerçeveler ve filtre seçenekleri sağlayan potansiyel Fleets araçlarıyla ilgili beklentileri artırdı. Twitter bu eklemeleri henüz Fleets’e aktarmadı. Ancak yine, diğer hikaye araçlarının kullanılabilirliği göz önüne alındığında, Fleets araç setinin zamanla genişlemesi kaçınılmaz görünüyor.

Bu, Fleets kullanımını artıracak mı? Söylemesi zor. Şu anda, Fleets çoğu Twitter kullanıcısı için önemli bir konu gibi görünmüyor, ancak uygulama yerleştirmenin en iyi yolu, en azından bazı kullanıcılar için iyi bir cazibe olduğu kanıtlanmış.

Araçla ilgili bazı gerçek kullanım istatistiklerini almak için Twitter’da beklememiz gerekecek, ancak şimdi bu parlak, titreşimli görüntüleri Fleets’lerinizin üzerine ekleyebilirsiniz.

Fleets etiketleri artık iOS ve Android’de mevcut.

Exit mobile version