Twitter’da Birini Engelleme Devri Sona Eriyor

Elon Musk'ın açıklamasına göre X'te bir kullanıcıyı engelleme seçeneği kaldırılıyor ama uygulama politikası ihlal edilmiş olacak.

Twitter'da Birini Engelleme Devri Sona Eriyor

Elon Musk henüz Twitter (ya da yeni adı ile X’te) büyük değişiklikler yapma planını tamamen hayata geçirmedi. Platformun sahibi, daha önce Twitter olarak bilinen X’te direkt mesajlar haricinde kullanıcıları engelleme seçeneğinin kaldırılacağını açıkladı.

Çok önceden beri engelleme seçeneğini platformdan kaldırma isteği olan Musk, diğer kullanıcıları sessize almak yerine engellemenin anlamsız olduğunu düşünüyor.

Birçok sosyal medya kullanıcısı, kendisini rahatsız eden kişilerden korunmak için engelleme özelliğini kullanır. Bu sadece X’te değil, diğer herhangi bir platformda da olmazsa olmaz seçeneklerden biri ve çok sayıda kullanıcı tarafından kullanılıyor. Engelleme seçeneğinin kaldırılacak olması, söz konusu kullanıcıların mağdur olmasına yol açabilir.

Twitter’da Sadece DM’den Birisi Engellenebilecek

Musk, X’te paylaştığı bir tweette engelleme özelliğinin DM haricinde silineceğini söyledi. Bu karara göre kullanıcılar direkt mesaj üzerinden kendisini rahatsız eden kullanıcıların kendisine yazmaya devam edememesine neden olabilecek ama profilini görüntülemesini engelleyemeyecek.

Bu plan eğer uygulamaya geçirilirse X hem App Store hem Play Store’un politikalarını ihlal etmiş olacak.

Her iki platformun politikasında da kullanıcı tarafından oluşturulan içeriklerin bulunduğu bir uygulamada kullanıcıların engellenmesi için uygulama içi bir sistem sağlanması gerektiğinin altı çiziliyor.

X hâlihazırda sunduğu engelleme özelliğini eğer kullanımdan kaldırırsa Play Store veya App Store’dan politikayı ihlal etmesi gerekçe gösterilerek kaldırılabilir. Uygulamanın özellikle App Store’da yer almasının büyük önem taşıdığı göz önünde bulundurulursa böyle bir adım atılması son derece büyük bir hata olabilir.

Exit mobile version