Twitter Elon Musk’ın Teklifini Yeniden İnceliyor

Twitter, Elon Musk'ın 43 milyar dolarlık devralma teklifini yeniden inceliyor. Şirketin bu hafta teklife ağırlık vermesi bekleniyor.

Twitter, kendisini Elon Musk’a satma fikrine ısınıyor olabilir. The Wall Street Journal’a göre şirket, milyarderin anlaşmayı gerçekleştirmek için mali desteğe sahip olduğunu açıklamasının ardından Musk’ın devralma teklifini yeniden inceliyor. Musk, sosyal medya devini satın almak için 43 milyar dolar ödemeye hazır olduğunu ilk duyurduğunda, bunun “en iyi ve son teklifi” olduğunu belirterek, Twitter’ın teklifi reddetmesi bekleniyordu. Şirket, düşmanca bir devralma girişimini savuşturmak için sözde “zehir hapı” stratejisini benimseyecek kadar ileri gitti.

Ancak The Journal’a göre Twitter şimdi Musk’ın teklifine “yeni bir bakış atıyor” ve müzakerelere girme olasılığı daha yüksek. Haber ajansı, iki tarafın teklifi görüşmek üzere Pazar günü toplanacağını bildirdi. Ancak bir avuç engel müzakereleri karmaşık hale getirebilir. Örneğin, şirket yöneticileri, anlaşma bozulursa Musk’ın parasal korumaları kabul etmesi konusunda ısrar edebilir.

Twitter, haberle ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Musk, teklifini ilk açıkladığında şirket, teklifin “dikkatli, kapsamlı ve kasıtlı bir şekilde gözden geçirilmesini” taahhüt ettiğini söyledi.

Twitter Elon Musk’ın Teklifini Nasıl Değerlendirecek, Merakla Bekleniyor

Önümüzdeki birkaç gün içinde Twitter’ın nasıl ilerlemeyi planladığını öğrenmemiz çok muhtemel. Journal, şirketin Perşembe günü ilk çeyrek kazançlarını “daha erken olmasa da” bildirdiğinde duruma ağırlık vereceğini bildirdi.

Twitter, diğer teklif sahiplerini davet etmek veya Elon Musk ile fiyat dışında pazarlık yapmak için kapıyı açık bırakabilir. Elon Musk, Twitter’ın başkanı Bret Taylor’a son günlerde 54,20 dolarlık hisse teklifinden taviz vermeyeceğini yineledi.

Twitter’ın potansiyel dönüşü, Elon Musk’ın Cuma günü şirketin birkaç hissedarı ile özel olarak bir araya gelerek teklifinin övmesi ve yönetim kurulunun bir “evet veya hayır” kararı verdiğini tekrarlamasının ardından geldi. Ayrıca, teklifi başarılı olsun ya da olmasın, platformu ve ülkeyi daha geniş bir şekilde rahatsız ettiğini düşündüğü serbest konuşma sorunlarını çözme sözü de verdiler.

Musk Hissedarları Seçmek için Adım Attı

Tesla Inc. CEO’su, şirketin kararını değiştirebileceklerini umarak, aktif olarak yönetilen fonlara odaklanarak bir dizi video görüşmesinde hissedarları seçmek için adım attı.

Elon Musk, iş dünyasındaki sorunlar ve bunları düzeltmek için sürekli yetersizlik göz önüne alındığında, Twitter yönetiminin hisse senedini kendi teklif fiyatına getirmesinin hiçbir yolunu görmediğini söyledi. Platformun reklama bağımlılığını azaltmak ve daha uzun tweet’lere izin vermek gibi daha basit değişiklikler yapmak istediğini tweet atmasına rağmen, atacağı belirli adımları ayrıntılı olarak açıklayıp açıklamadığı öğrenilemedi.

Exit mobile version