Twitter, Elon Musk’ın Mesajlarını Talep Etti

Twitter, Elon Musk'ın mesajlarının incelenmesi için talepte bulundu. Peki, hangi dönemde atılan mesajlar kastedildi?

Twitter, Elon Musk'ın Mesajlarını Talep Etti

Twitter, Elon Musk‘ın mesajlarına ulaşmak istiyor. Yeni mahkeme belgelerine göre 44 milyar dolarlık anlaşmanın iptal olmasının ardından şirket, SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Musk’ın mesajlarının gün yüzüne çıkması için bir talepte bulundu.

Şirket, bu haftanın başında Musk’ın Twitter’ı satın almak üzere anlaşma yaptığı dönemdeki tüm mesajlarının gözden geçirilmesini istedi.

Sosyal medya platformu, milyarderin şirketi 44 milyar dolara satın almak için nisan ayında yaptığı anlaşmayı iptal etmesinin ardından Musk’a dava açmıştı. Bu talepte geçen sürenin tam olarak ne kadar zamanı kapsadığı belirtilmedi. Davadaki birçok belge bu zamana kadar gizli tutuldu ve bunlar henüz dosyaya eklenmedi.

Twitter, Elon Musk’ın Hangi Mesajlarını İstiyor?

Musk’ın Twitter tarafından incelenmesi talep edilen mesaj geçmişi muhtemelen şirketi satın almayı ilk kabul ettiği tarihten anlaşmadan çekildiği tarih arasındaki süreyi kapsıyor.

Twitter sözcüsü, konu ile ilgili yorum yapmadı. Musk’ın temsilcilerinden de aynı şekilde herhangi bir açıklama gelmedi.

Twitter, Musk’a dava açtığında Musk’ın servetinin gözle görülebilecek bir şekilde düşüşe geçtiği için anlaşmadan çekildiğini savunmuştu. Musk ise Twitter’ın istediği verileri vermeyi reddettiği için anlaşmadan çekildiğini belirtmişti.

Bununla birlikte platformun bot hesaplarla dolu olduğunu da dile getiren Musk, bütün işlerinin bir düzen üzerine kurulu olduğunu ifade ederek anlaşmayı yapmasının mümkün olmadığına işaret etmişti.

Peki, siz Twitter ve Elon Musk arasındaki gerilim hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce hangi taraf haklı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version