Twitter doğrulama sistemi gelecek yılın başlarında geri dönüyor

ücretli tweet sert tepki

Twitter duyurusu, Haziran ayında uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong’un şirketin yeni bir doğrulama sistemi oluşturduğunu öne süren önceki raporlarını doğruladı. Twitter’ın Salı günkü blog gönderisinde şirket, bu yeni sistemin “2021’in başlarında” kullanıma sunulacağını doğruladı. Twitter ayrıca doğrulama için bir taslak öneri hakkında geri bildirim istiyor.

TWITTER DOĞRULAMA SİSTEMİ İÇİN BAZI ŞARTLAR

Bu teklifte herhangi bir değişiklik yapılmazsa, doğrulama için uygun olacak hesaplar arasında devlet hesapları, şirketler, markalar, sivil toplum kuruluşları, haber medya hesapları, eğlence, spor, aktivistler, organizatörler ve Twitter’ın “diğer etkili kişileri.” yer alıyor. Doğrulamayı almak için her hesap türü, bir medya kuruluşunda profillenmek gibi belirli gereksinimleri karşılamalıdır. Twitter’ın taslak politikasının tamamı buradan görüntülenebilir. Geri bildirim aldıktan sonra Twitter, nihai politikayı 17 Aralık’ta yayınlamayı planlıyor.”

Instagram, Reels bölümüne “markalı içerik etiketi” özelliğini getirdi

TWITTER TASLAK KURALLARINI DA DUYURDU

Twitter ayrıca bir doğrulama rozetinin ne zaman elden çıkarılabileceğini açıklayan yeni taslak kuralları da duyurdu. Doğrulanan bir kullanıcı, insanları gerçek kimlikleri konusunda yanıltmak için görünen adını veya biyografisini değiştirirse Twitter, rozetini alabilir. Tekrarlanan hizmet şartları ihlalleri de doğrulanmış durum kaybına neden olabilir.

Twitter “Ancak, Twitter’da hesapları ayırt etmeyi planladığımız tek yol mavi onaylı rozet değil. 2021’e giderken, yeni hesap türleri ve etiketler gibi, insanlara profilleriyle kendilerini tanımlamaları için daha fazla yol sunmayı taahhüt ediyoruz. Önümüzdeki haftalarda daha fazlasını paylaşacağız. Bu, 2021 için planladığımız şeyin sadece başlangıcı.” dedi.

Twitter, kullanıcılarından 8 Aralık’tan önce politikasıyla ilgili bir ankete katılmalarını istiyor. Geri bildiriminizi tweetlemek isterseniz Twitter, tweet’lerde #VerificationFeedback’i etiketlemenizi ister.

Exit mobile version