Twitter Bot Hesap İçin Stratejisini Duyurdu

Twitter bot hesap üzerinden yapılan paylaşımları durdurmak için yeni bir strateji belirledi ve bu tüm kullanıcıları ilgilendiriyor.

Twitter Bot Hesap

Twitter bot hesap istilası karşısında uygulayacağı yeni yöntemi açıkladı. Duyuru, Elon Musk tarafından kendi resmî Twitter hesabı üzerinden yapıldı. Bu değişiklik, kullanıcıların ana sayfasını ve kullanıcıların kendisini doğrudan etkiliyor.

Twitter’ın ana sayfası bir süre önce iki sekme halinde ayrılmıştı. Bunlardan biri “Sana Özel” olarak adlandırılan ve zaten daha önceden de Twitter’da olan bir bölümdü.

Musk’tan önce bu bölüme sağ üst köşede yer alan parıltılı yıldız simgesine basarak gidilirken söz konusu bölümün daha çok öne çıkması için ana sayfayı sekme olarak ayırma yoluna gidildi.

Bu bölümde şu an kullanıcının takip ettiği hesapların takip ettiği hesaplarda yapılan paylaşımların yanı sıra kullanıcının etkileşim kurduğu içerik türüne benzer içerikler gösteriliyor. “Sana Özel” sekmesinde yer alan tweetler herhangi bir hesapta paylaşılmış tweetlerden oluşuyor ancak yapılacak değişiklikle beraber bu bölümde her hesabın paylaşımı olmayacak.

Twitter Bot Hesap İçin Nasıl Bir Adım Atacak?

Twitter’ın kurucusu Musk’ın paylaştığı tweete göre “Sana Özel” kısmında 15 Nisan 2023 tarihinden itibaren sadece Twitter Blue abonesi olup onaylanmış hesapların paylaşımları bulunacak. Musk, bunun Twitter’ın botlarla olan mücadelenin bir parçası olarak yapıldığına işaret etti.

Twitter Blue aboneliği olan hesapların inceleme sürecinden geçtiğini ifade eden Musk, bu hesapların zaten bot hesap olamayacağını söyledi. Şirketin sahibi, sosyal medya platformunun en çok kullanılan bölümünün bot istilasından bu şekilde kurtulabileceğini düşünüyor.

Exit mobile version