Twitter Başkanı Elon Musk Görevinden İstifa edebilir

Elon Musk, kullanıcılara Twitter Başkanı olarak görevinden istifa edip etmemesi gerektiğini sordu ve anket aleyhine sonuçlandı.

Elon Musk, Twitter Başkanı Görevinden İstifa edebilir

Elon Musk, Twitter Başkanı olarak görevinden istifa edip etmemesi gerektiği sorusunu anket aracılığı ile sosyal medya platformunu kullanan kişilere sordu. Twitter’ı satın aldıktan sonra kendi hesabı üzerinden çok sayıda anket gerçekleştiren Musk’ın son anketi, sosyal medya platformundaki kendi yerini riske atan bir anket oldu.

Twitter’daki görevinden istifa edip etmemesi gerektiğine yönelik kullanıcılara soru yönelten Musk, tweetinde anketin sonuçlarına uyacağını da belirtti. Anket birkaç saat önce yeni oylamalara kapatıldı ve anket, Musk’ın aleyhine sonuçlandı.

Musk, Twitter Başkanı Görevinden İstifa Edecek mi?

Toplamda 17 milyon 502 bin 391 Twitter kullanıcısının katılım sağladığı ankete katılımcıların yüzde 57,5’i “evet” oyu verirken yüzde 42,5’i ise “hayır” oyu verdi. İki seçenek arasındaki fark oldukça kayda değer olduğundan ve anketin Musk’ın istifa etmesine neden olacak şekilde sonuçlanmasından ötürü gözler Musk’ın bir sonraki hareketine çevrildi.

Anketin sonuçları ile ilgili henüz bir yorum yapılmadı. Musk’ın anketin sonuçlarına bağlı kalıp kalmayacağını zaman gösterecek.

Asıl dikkat çekici kısım, anketin Twitter’da çok tartışılan sosyal medya platformları ile ilgili uygulanmaya başlanacağı duyurulan politikadan sonra gelmesi oldu. 18 Aralık 2022 tarihinde Twitter Support hesabı üzerinden Mastodon da dahil olmak üzere rakip sosyal medya platformlarının ücretsiz reklamını yapmak için oluşturulan içeriklerin kaldırılacağına dair bir duyuru paylaşımı yapıldı.

Musk, daha sonra kendi Twitter hesabı üzerinden istifasının istenip istenmediğine dair bir anket yaptı. Bu gelişmelerin sonucunda ise Musk, sosyal medya platformunun gündemine oturdu.

Exit mobile version