Twitch, Trump’ın hesabını engelledi

Twitch, Trump yanlısı bir çetenin Çarşamba günü ABD Kongre Binası’na saldırmasını teşvik etmesinin ardından Başkan Donald Trump’ın hesabını süresiz olarak devre dışı bıraktı. En iyi çevrimiçi platformların bir dizi geçici ve kalıcı yasaklamaların ardından, popüler video yayın hizmeti Twitch bugün, ABD Başkanı’nın hesabını devre dışı bıraktığını doğruladı.

Bir Twitch sözcüsü yaptığı açıklamada, “Dün Kongre Binası’na yapılan şok edici saldırının ışığında, Başkan Trump’ın Twitch kanalını devre dışı bıraktık” dedi. Twitch’ten yapılan açıklamada “Mevcut olağanüstü koşullar ve Başkan’ın kışkırtıcı söylemi göz önüne alındığında, bunun topluluğumuzu korumak ve Twitch’in daha fazla şiddeti kışkırtmak için kullanılmasını önlemek için gerekli bir adım olduğuna inanıyoruz.” ifadelerine yer verildi. Şirket, görevden ayrıldıktan sonra Trump’ın hesabını yeniden değerlendireceğini söylüyor.

Elon Musk artık Dünya’nın en zengin insanı

Haziran ayında Twitch, Trump’ın akışında yayınlanan “nefret dolu davranış” nedeniyle hesabını geçici olarak engellemişti. Yasak iki hafta sonra kaldırılmıştı. Twitch’e göre, çarşamba akşamı Twitch tanınmış PogChamp ifadesini sildi. Çünkü yüzüne dayandırılan kişi “bugün Kongre Binası’nda meydana gelen olaydan sonra daha fazla şiddeti teşvik eden” ifadelerde bulundu. Akış platformu, yeni bir ifade tasarlamak için toplulukla birlikte çalışmayı planlıyor.

Perşembe günü erken saatlerde Facebook, Trump’ın hesabına süresiz bir yasak koydu. Yasağın açılış gününden önce kaldırılmayacağını söyledi.

Ayrıca eski başkanın Twitter ve Instagram hesapları da engellendi.

Exit mobile version