Twitch Streamer Ücretini Kesmeyi Düşünüyor

Twitch'in kendi karını artırmak için Streamer ücretini kesmeyi düşündüğü bildirildi. Yeni bir rapor, sitenin en iyi yayıncılarının abonelik paylarının düşeceğini öne sürüyor.

Twitch Streamer ücretlerinde kesinti yapmayı düşünüyor. 2022, büyük teknoloji platformlarından geçimini sağlamaya çalışan içerik oluşturucular ve satıcılar için zor bir yıl olacak. Amazon ve Etsy’deki satıcılar zaten artan ücretlerle karşı karşıya. Şimdi bir rapora göre Twitch’e yeni ücret kesintileri gelebilir.

Twitch Streamer Kesintisi Kullanıcıları Rahatsız Edecek

Twitch’in ödeme planlamasına aşina olan kişilere atıfta bulunan yeni bir Bloomberg raporu, şirketin yayıncıları daha fazla reklam yayınlamaya teşvik etmek istediğini ve ayrıca sanatçılara tahsis edilen abonelik ücretlerini azaltmayı düşünmek istediğini belirtti. Daha spesifik olarak, Bloomberg’e göre, sitenin en iyi yayıncılarının abonelik paylarının %70’ten %50’ye düştüğünü görecekleri bildiriliyor. Şirket ayrıca, her birine hak kazanmak için gereken farklı kriterlere sahip birden fazla ödeme katmanı getirmeyi düşünüyor. Bu değişikliklerin amacı, topluluklarının en aktif kullanıcılarının pahasına da olsa Twitch’in kârlılığını artırmak.

Kapak tarafında, Bloomberg ile konuşan kaynaklar, şirketin içerik oluşturucuların diğer platformlarda yayınlanmasına ve potansiyel olarak orada da ek gelir elde etmesine izin verecek münhasırlık kısıtlamalarını gevşetmeyi düşünebileceğini söyledi.

Geçici para kazanma hususları, Twitch’teki bir değişim zamanının ortasında çıkıyor. Bir yandan, şirket pandemi kaynaklı bir izleyici artışına sahip. Insider Intelligence tarafından görüntülenen GlobalWebIndex verilerine göre, 16 ila 64 yaş arasındaki ABD’li internet kullanıcılarının yaklaşık %24’ü pandemi sırasında daha fazla canlı yayın izlemeye başladıklarını söyledi.

Twitch’in Eleman Kaybı Yaşamaya Devam Etti

Öte yandan, gözbebeklerindeki bu artışa rağmen, Twitch aynı anda Bloomberg’in şirketin yönünde hayal kırıklığına uğrayan çalışanların toplu bir “çıkış” dediği şeyden sersemliyor. Geçen yıl yaklaşık 300 çalışanın Twitch’ten ayrıldığı ve 2022’nin ilk üç ayında 60 kişinin daha ayrıldığı bildirildi. Bazı üst düzey içerik oluşturucular da ayrıldı. Geçen yıl, önde gelen iki yayıncı olan hem DrLupo hem de TimTheTatman, rakip YouTube için siteden ayrıldı.

Big Tech patronlarından finansal bir sıkışıklığa hazırlananlar sadece Twitch yayıncıları değil.

Amazon Rekor Gelir Açıklamıştı

Bu yılın başlarında Amazon, artan maliyetleri dengelemek için şirketin lojistik merkezlerini kullanan üçüncü taraf satıcılara %5’lik bir “yakıt ve enflasyon ek ücreti” ekleyeceğini duyurdu. Amazon, Associated Press tarafından satıcılara yapılan bir bildirimde, artan fiyat artışlarının sorumlusunun pandemi sırasında artan saatlik ücretler, inşaat maliyetleri ve yeni işe alımlar olduğunu söyledi. Yine de Amazon, pandemi sırasında bir şirket olarak tam olarak mücadele etmiyordu. 2021’in ilk çeyreğinde şirket, bir önceki yılın aynı dönemine göre gelirini neredeyse üç katına çıkaran 108,5 milyar dolarlık rekor bir gelir bildirdi.

Etsy’de satıcılar greve gitti ve satıcı ücretlerinde fahiş artışlar olarak gördükleri şey için dijital bir boykot yayınladı. Etsy kısa süre önce satıcı işlem ücretlerini %30 artırmaya çalıştı. Bu da aslında satıcı ücretini %5’ten %6,5’e yükseltecekti.

 

Exit mobile version