Twitch’in Seyir Partisi Özelliği Kullanımdan Kaldırılıyor

Twitch'in seyir partisi özelliği tamamen kullanımdan kaldırılıyor. Peki, bu özelliğin kullanımına neden şimdi son veriliyor?

Twitch'in Seyir Partisi Özelliği Kullanımdan Kaldırılıyor

Twitch’in tüm dünyanın eve kapandığı pandemi döneminde kullanıma sunduğu seyir partisi özelliğinin kullanımına 2 Nisan 2024 itibarıyla son veriliyor. O dönemden bu yana izleyiciler ile Prime Video izlemek isteyenlerin tercih ettiği bu özellik artık kullanıcılar için mevcut seçeneklerden biri olmayacak.

Amazon’un yan kuruluşu, Prime Video seyir partisi özelliğini tüm kullanıcılara sunulmasının ardından neredeyse 4 yıl geçtikten sonra canlı yayın platformundan kaldırıyor.

Twitch, özelliği 2019 yılında kapalı beta testinde ortaya çıkarmış, daha sonra özelliği 2020’de COVID-19 salgını nedeniyle hemen hemen tüm dünya kapandıktan kısa bir süre sonra ABD’deki yayıncılara açmıştı.

ABD’de yaşayan Twitch yayıncılarının önemli bir kısmı, o zamandan beri diğer insanlarla Prime Video ile seyir keyfi sürmek için bu özelliği kullandı. Böylece onlarla aynı  yerde olmasalar bile birlikte seyir deneyimi elde edebildi.

Twitch Seyir Partisi Özelliğini Neden Kaldırıyor?

İlk başta bu özellik çok revaçta olsa da insanların eve kapandığı dönemin son bulması ile bu alışkanlıklar da değişti. Yayıncıların büyük bir kısmı artık bu seyir partilerini eskisi kadar düzenlemiyor. Benzer şekilde, çoğu insan da artık bunlara eskisi kadar katılım göstermiyor.

Twitch, konu ile ilgili yaptığı duyuruda, özelliğin kullanılma oranının yıllar içinde azaldığını söyledi. Şirket, onu nasıl daha ilgi çekici hâle getireceğini bulmak yerine onu tamamen kaldırmayı seçti.

Exit mobile version