Twitch’te Yakında Yasaklananların İzlemesi Engellenebilir

Twitch yakında yasaklanan kullanıcıların izlemesini engelleyecek bir seçeneği yayıncıların kararına bırakmaya başlayacak.

Twitch'te Yakında Yasaklananların İzlemesi Engellenebilir

Twitch bu hafta yaptığı açıklamada yakında yapılacak olan bir değişiklikle birlikte yayıncıların yasaklanmış kullanıcıların yayınlarını izlemeye devam etmesini engellemelerine izin verileceğini duyurdu.

Trevor Fisher, güncelleme notlarında yasaklı izleyicilerin yayını izleyip izleyemeyeceğinin yayıncının elinde olacağını ifade etti. Bununla birlikte özellik varsayılan olarak etkin olmayacak. Sadece yayıncının istemesi durumunda yasaklanmış izleyiciler o yayına katılamayacak.

Yeni Engelleme Seçeneği Ne Zaman Gelecek?

Twitch’te engellenen kullanıcıların yayına katılamamasına neden olacak seçeneğin gelecek birkaç hafta içinde kullanıma sunulacağı belirtildi.

Paylaşılan bilgilere göre yayıncı eğer birini yasaklarsa ve yasaklanan kişi o anda yayını izliyorsa yayın onlar için sona erecek. Kullanıcı oturum kapatıp yeniden açsa bile yayını izlemeye devam edemeyecek. Bu kişi, engeli kaldırılana kadar sonraki yayınları dahi seyredemeyecek.

Yeni özellik her ne kadar güzel düşünülmüş bir özellik olsa da kolaylıkla aşılabiliyor. Kullanıcı oturumu kapatır yani hesabından çıkış yaparsa yayını izleyebilir. Twitch -en azından şimdilik- IP adresi üzerinden engelleme yoluna başvurmuyor. Bu da yeni engelleme özelliğinin çok da kullanışlı olmadığı anlamına geliyor.

Yayıncılar ya da moderatörler zaten normal bir şekilde yayını izleyen bir kullanıcıyı durduk yere yasaklamaz.

Yasaklanan bir kullanıcının da sohbete katılması engelleniyor. Burada önemli olan kullanıcının sohbete katılarak rahatsız vermesinin önüne geçmek olduğu için seyircinin yayını izlemesini engelleyip engellememek çok da önemli değil. Yine de yayıncı ya da moderatör eğer bir kişinin yayınını izlemesini istemiyorsa yeni seçeneği deneyebilir.

Exit mobile version