Twitch Hikayeler Özelliği Sunacak

Twitch hikayeler özelliğini duyurdu. Hikayeler özelliği Instagram, Facebook ve hatta YouTube'dan sonra şimdi de Twitch'e geliyor.

Twitch Hikayeler Özelliği Sunacak

Twitch hikayeler özelliğine en beklenmedik zamanda kullanıcılara sunmaya başlıyor. Twitch, canlı yayın platformuna gelecek olan yeni özelliği TwitchCon Paris’te duyurdu.

Platforma gelecek özelliklerden biri de herkesin ortak yayın yapabilmesine ancak aynı anda kendi kanallarında yayın yapmasına olanak tanıyan bir özellik olacak. Bunun bir sınırı da olacak. En fazla 5 yayıncı aynı anda hem kendi kanalından hem başka bir yayıncının kanalından yayın yapabilecek. Bunu birkaç ay içinde daha fazla yayıncı deneyimleyebilecek.

Geçen yıl kanalda yasaklanan kişilerin listesini diğer yayıncılarla paylaşmayı mümkün kılan bir özellik duyurulmuştu. Bu özelliğe ek olarak şimdi bir de moderatör yorumlarını paylaşma özelliği sunuluyor. Bu özellik eylül ayında kullanıma sunulacak.

Twitch Hikayeler Özelliğini Ne Zaman Sunacak?

Twitch tarafından yapılan açıklamaya göre hikayeler özelliği ekim ayında kullanıma sunulacak. Bu özellik için gelecek yıl daha fazla yenilik yapılacak.

Canlı yayın platformu, hikaye formatının zaten şimdiye kadar çoktan anlaşıldığına işaret ederek geçici video, fotoğraf, yazı ve anket gibi birkaç örnek sıraladı. Bu özellik hakkında en önemli nokta ise tüm Twitch takipçilerine ulaşma ya da sadece abonelere özel geçici paylaşımlar yapmanın mümkün olması. İzleyiciler sizin ve takip ettiği diğer yayıncıların hikayelerini Twitch mobil uygulamasında görebilecek.

Twitch, topluluğu güvende tutmak için hikayelerin topluluk kurallarının yanı sıra otomatik metin ve resim tarama teknolojisi ile korunacağını ifade etti ve şu sözlere yer verdi: “Hikayeleri ekim ayında kullanıma sunacağız ve önümüzdeki yıl daha fazla özellik ekleyeceğiz.”

Exit mobile version