Twitch Guest Star Modu Nedir?

Twitch platformunun yeni Guest Star modu, herkesin akışını bir talk show'a dönüştürmesine izin verecek.

Twitch, içerik oluşturucuların konukları talk show tarzında canlı yayınlarına çekmelerini kolaylaştırmak istiyor. Herkes bir içerik oluşturucu oluyor.

Şirket, mevcut yayın yazılımına bağlanacak ve yayın sunucularının beş misafiri bir yayına getirmesine ve bunları akıcı bir şekilde içeri ve dışarı değiştirmesine olanak tanıyan yeni bir özellik olan Guest Star özelliğini duyurdu.

Yayıncılar, Guest Star aracılığıyla Twitch hesabı olan herkesi masaüstünden veya Twitch mobil uygulamasından bir yayına katılmaya davet edebilecek. İçerik oluşturucular, konuklarını doğrudan uygulamanın daha gelişmiş yayıncılarının çoğu için tercih edilen araç olan Twitch Studio veya OBS içinde barındırabilir ve yönetebilir.

Twitch Guest Star Özelliği Oyun Dışı Etkinlikler için İdeal

Bu özellik ilk olarak, yayıncıların oyunlara odaklanmak yerine rastgele takıldığı gelişen Twitch kategorisi olan Just Chatting sahnesinde zaten aktif olan küçük, yalnızca davetli Twitch kullanıcılarına sunulacak. Sonbahara kadar, Guest Star’ı denemek isteyen yayıncılar bir beta için kaydolabilecek ve sürekli erişime sahip olacaklar. Bu yılın ilerleyen saatlerinde Guest Star, tüm Twitch kullanıcılarına açılacak.

Şirket, topluluğunun yarışma programları, tavsiye sütunları ve radyo benzeri spor sohbet programları gibi formatlar için Guest Star’ı kullanmasını öngörüyor. Dört içerik oluşturucunun birlikte canlı yayın yapmasına izin veren ancak Twitch Partners olmalarını gerektiren Twitch’in Squad Stream özelliğinden farklı olarak Guest Star, platformda ne kadar önde olduklarına bakılmaksızın sonunda tüm kullanıcıların kullanımına sunulacak. Tüm kullanıcıları bir araya getirme kararı, Twitch’in odak noktasını, platformun gelirinin yarısından fazlasını getiren seçkin bir kullanıcı grubu olan en çok kazanan yaratıcılarından genişlettiğini gösteriyor.

Yalnızca Sesli veya Görüntülü Sohbet

Misafirleri canlı olarak çekmek isteyen içerik oluşturucular, onları doğrudan davet edebilir veya Clubhouse veya Zoom’da el kaldırarak isteklere izin veren bir modu açabilir. Başını sallayan misafirler, canlı yayına geçmek için katılmak için tıklayabilecekleri bir açılır bildirim alır.

Guest Star videoyu destekler. Ancak içerik oluşturucuların yalnızca sesli akışları barındırmasına da izin verir. Toplantı sahipleri videoyu kendileri canlı yayınlamak isteseler bile, kameralarını devre dışı bırakarak konukları katılmadan önce yalnızca sesli yapacak bir ayarı değiştirebilirler.

Pandemi sırasında sohbet uygulamaları hızla arttı ve Twitch, topluluğunun yalnızca sesli uygulama Clubhouse’u çığır açan türden sıradan, akıcı sosyal alanları kolaylaştırmak için daha fazla araca ihtiyacı olduğunun farkında. 2020’nin sonlarında Twitch, içerik oluşturucuların Amazon Prime videolarını canlı yayında birlikte izlemesine olanak tanıyan İzleme Partileri adlı bir özelliği tanıttı.

Twitch’in “Sadece Sohbet” kategorisi de pandeminin başlangıcından bu yana patlama yaptı. 2022’nin ilk beş ayı ile 2020’nin ilk yarısı karşılaştırıldığında, kategoride izlenen saat sayısı %151 arttı ve Just Chatting içerik oluşturucu geliri %169 arttı. Kategoride en çok yayın yapan Twitch hesaplarından canlı saat sayısı %68 arttı.

Şirket, yayıncıların AMA’lar, koçluk oturumları ve hatta siyasi belediye salonları gibi içerikler için yeni özellikten yararlanacağını tahmin ediyor.

Twitch Kıdemli Ürün Müdürü Christopher Miles TechCrunch’a “Yaratıcıdan yaratıcıya, bunu içerik oluşturucuların birlikte işbirliği yapması için harika bir fırsat olarak görüyoruz” dedi.

Guest Star’ın Reddit dizilerini kazmaya ve akışlarını daha işbirlikçi hale getirmek için üçüncü taraf yazılımlarla güvenilmez bağlantıları yönetmeye alışmış yayıncılar için büyük bir adım olacağını belirtti.

Exit mobile version