TV ve Yarışma Programları İçin Yeni Düzenleme!

TV ve yarışma programları için önemli bir sorun haline gelmeye başlayan Koronavirüs hakkında bazı düzenlemeler yapılacağı ifade edildi. İşte tüm bu düzenlemeler ile alakalı merak edilen bütün detaylar.

RTÜK tarafından yapılan “Türkiye’de COVID-19 Kısıtlamaları Altında Film Yapımlarında Güvenli Çalışma Koşulları ve Önlemler” isimli çalışma, birçok önlemi beraberinde getirdi. Özellikle de setlerde büyük önlemler alınması ifade ediliyor. Bugüne kadarki en hızlı yayılma oranına sahip virüs olarak bilinen yeni salgının etkileri artarak devam ediyor.

TV ve yarışma programları giderek önlemleri artırıyor

RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) tarafından alınan bazı kararlara göre, yarışma programlarında da sosyal mesafeye dikkat edilecek. Özellikle de herkesin iç içe olduğu yarışma programlarına izin verilmeyecek.

TV ve yarışma programları

Tüm bunlara ek olarak TV ve yarışma programlarından hemen önce bu yayın Koronavirüs tedbirleri ile çekilmiştir ibaresine yer verilecek. Böylece çok daha fazla dikkat çekilmesi amaçlanıyor. Daha önceden de bazı TV ve yarışma programlarının kurallara neredeyse hiç uymaması ciddi bir tepkiye neden olmuştu.

Bugünlerde alınan tedbirlerin neredeyse iki katına çıkarıldığını söylemek mümkün. Özellikle de virüsün hızlıca yayılabileceği yerlere daha çok özen gösteriliyor. Sizce alınan bu tarz önlemler yeterli mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version