Türkiye’nin Salgından Kurtulma Şansı Yüksek Mi? Sizin İçin Araştırdık

Dünya genelinde ciddi bir krize neden olan koronavirüs için Türkiye’nin salgından kurtulma yolları neler? Sizin için kapsamlı olarak araştırdık.

Enfeksiyon hastalıkları alanında çalışmalar yürüten bilim insanları ile bazı röportajlar yapıldı. Bu röportajlar sonucunda, aslında koronavirüs ile tamamen yolları ayırmanın pek zor olmadığı görüldü. Bunun için yapılması gereken bazı çalışmalar var.

Genellikle salgından korunabilmek için iki farklı yöntem tercih ediliyor. Bunlardan ilki aşı çalışmaları diğeri ise toplumsal bağışıklık kazanılması. Aşı çalışmaları zaten günümüzde hızlı bir şekilde yürütülüyor.

Türkiye’nin salgından kurtulma yolları aslında açık

Aşı olmayan kişiler enfekte oldukları andan itibaren bu virüse karşı bağışıklık kazanmış oluyor. Bu durum eğer toplum geneline yayılırsa ismi toplumsal bağışıklık olarak geçiyor. Bilim insanları aşı çalışmaları ile birlikte, böyle bir yolun daha olduğunu söylüyor.

Türkiye'nin salgından kurtulma

Dünya genelinde aşı çalışmaları çok fazla devam etse bile yine de toplumsal bağışıklık deneyen ülkeler olduğunu söyleyebiliriz. Hatta geçtiğimiz aylarda İngiltere bile toplumsal bağışıklık kazanma ihtimalleri üzerinde yoğunlaşıyordu. Bu durum aynı zamanda büyük riskler barındırıyor.

Bilim insanları tarafından önerilen diğer yöntem ise izolasyon. Eğer insanlar hastalık kapacak yerlerden uzak durursa yine toplum geneline yayılması küçük bile olsa engellenebilir. Ancak bu yöntem aşı ile kıyaslandığında biraz daha geri planda kalıyor. Sizce salgından kurtulmak için daha başka neler yapılabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version