Türkiye’de Koronavirüs Bağışıklığı Ne Düzeyde? Yeni Bir Araştırma Var

Türkiye’de Koronavirüs bağışıklığı hep merak konusu oldu. Ancak konuyla ilgili bilimsel bir araştırma yoktu. Şimdi ise yepyeni bir çalışma yapıldı ve sonuçları paylaşıldı. Hadi gelin tüm detaylara birlikte bakalım.

Erciyes Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü tarafından yapılan bir çalışma bize bambaşka sonuçlar gösterdi. Bugüne kadar aşıların en önemli korunma yöntemlerinden birisi olduğu söylendi. Ancak yeni gelen bazı detaylar aslında toplumun yarısının neredeyse aşılı olduğunu gösterdi.

Bu virüse karşı bağışıklık kazanmanın iki farklı yöntemi var. Birincisi aşı yöntemi ile güç kazanmak. Bir diğeri ise sürü bağışıklığı üzerinden virüse karşı korunma. Sürü bağışıklığı genellikle toplumun büyük bir bölümünün hasta olması ile ortaya çıkıyor. Böyle bir durumda tüm toplum doğal olarak korunmuş oluyor.

Türkiye’de koronavirüs bağışıklığı üst seviyede çıktı

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 1067 hasta ile çalışıldı. Bunlardan 55 tanesinin testi pozitif çıktı. Özellikle hastalığın pik yaptığı dönemlerde rakamların daha fazla arttığı ifade ediliyor. Böyle bir durumda toplumun yaklaşık olarak yüzde 50 gibi bir bölümü bağışıklık kazandı diyebiliriz.

Türkiye'de Koronavirüs bağışıklığı

Bir dönem başka ülkelerde de kullanılmak istenen sürü bağışıklığı yöntemi halkın tepkisine neden olmuştu. Bu nedenle ülkeler sürü bağışıklığı yönteminden vazgeçti. Şimdi ise aslında toplumun yüzde 50 gibi bir bölümünün bağışıklık kazandığı ifade ediliyor. Böyle bir durumda aşılamaya gerek bile kalmayabilir.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı henüz açıklama yapmadı. Ancak vaka sayıları yeniden tartışma konusu oldu. Detaylar geldikçe sizlere iletmeye devam ediyoruz.

Exit mobile version