Türkiye’de Elektronik Cihaz Vergileri Artacak Mı?

Türkiye’de elektronik cihaz vergileri her zaman için tartışma konusu oldu. Bu vergilerde genellikle yüksek rakamlar ortaya çıktı. Peki bu tür vergiler alınmaya devam edilecek mi?

Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi cihazlarda sürekli olarak vergi artışları yaşanıyor. Bu artışlar nedeniyle fiyatlar büyük ölçüde yukarılara çıktı. Mesela sadece akıllı telefonlardan alınan vergi miktarı bile yüzde 90 seviyelerine kadar çıkıyor.

Tablet ve bilgisayarlarda yine benzer vergilerin olduğunu söyleyebiliriz. Burada fiyatların en çok artmasına neden olan vergi hiç şüphesiz özel tüketim vergisidir. Bu vergi türü kullanıcıların ödediği cihaz parasını artırıyor.

Türkiye’de elektronik cihaz vergileri azalır mı?

En çok merak edilen konulardan birisi de vergilerin azalıp azalmayacağı ile ilgili. Aslında bu sorunun cevabı daha çok dış ticaret açığı kaynaklı. Eğer dış ticaret açığı yüksek olursa vergiler düşmeyecektir.

Türkiye'de elektronik cihaz

Türkiye’de özellikle koronavirüs nedeniyle dış ticaret açığında bir miktar azalma oldu. Fakat bu, salgının ekonomiye olan etkisini değiştirmedi. Muhtemelen önümüzdeki günlerde fiyatlarda bir miktar daha düşüş yaşansa bile uzun vadede vergiler yükselecektir.

Exit mobile version