Türkiye WhatsApp Veri İhlalleri Konusunda Adım Atacak Gibi Görünüyor

Avrupa ve diğer ülkeler arasında ayrımcılık yapıldığını düşünen Türkiye WhatsApp veri ihlalleri konusunda Adım atacak. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu uzun bir süredir WhatsApp platformunu takip ediyordu. Bu uygulamanın temel ilkeler, veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ile açık rızanın unsurları konusunda dikkatli olmadığı ifade ediliyordu. Ancak sosyal medya yasası ile birlikte ortaya çıkan tamamen kopma tehlikesi engellenmek istendi.

Facebook şirketi tarafından geliştirilen WhatsApp uygulaması 12 Ocak tarihinden itibaren özellikle yakın izlemeye alınmıştı. Bu nedenle şirketin zaten göz hapsinde olduğunu söyleyebiliriz.

Türkiye WhatsApp veri ihlalleri ile ilgili nasıl bir Adım atacak?

Hatırlayacağınız üzere WhatsApp tarafından açıklanan güncelleme ile birlikte veri güvenliği konusu tekrar gündeme gelmişti. Bu güncellemede size ait verilerin Facebook ile paylaşılma ihtimali olduğu söyleniyordu.

Türkiye WhatsApp veri ihlalleri

Böyle bir durum karşısında boş durmak istemeyen yetkililer bazı çalışmalara imza attı. Bu çalışmalardan birisi de Facebook tarafından savunma istemesiydi. Fakat asıl sinir bozucu olan WhatsApp erişim izninin Avrupa bölgesi için geçerli olmamasıydı. Herkes için geçerli olan bu yeni güncelleme Avrupa bölgesi için geçerli sayılmadı.

Gelen tüm tepkiler nedeniyle WhatsApp platformu 15 Mayıs 2021 tarihine kadar güncellemeleri erteleme kararı aldı. Böylece kullanıcılara bir miktar daha düşünme süresi verildi. Ancak tüm bunlara rağmen birçok kişi Telegram ve diğer alternatif uygulamalara geçiş yapıyor. Türkiye ise WhatsApp veri ihlalleri ile ilgili daha sert önlemler alacak gibi görünüyor.

Exit mobile version